Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: «Ο Πρωθυπουργός μίλησε για νέα Τμήματα με έδρες στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι»

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: «Ο Πρωθυπουργός μίλησε για νέα Τμήματα με έδρες στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι»

Με ανακοίνωσή της αναφορικά με το ΤΕΙ , η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου, κάνει λόγο για μια προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης, που έφτασε στο τέλος της. «Πλέον βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν την ολοκλήρωση της παρέμβασης που θα ξαναφέρει ζωή στην πόλη μας με στέρεα ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια. Προς την κατεύθυνση αυτή σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου είναι σταθερά προσηλωμένος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Μάλιστα σημειώνει πως  ο Αλέξης Τσίπρας “έκανε λόγο για ίδρυση νέων Τμημάτων, που θα ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με έδρες στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι”. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες οι προφήτες της προηγούμενης περιόδου βλέπουμε να εξελίσσονται απ’ τη μια σε επαναστάτες και απ’ την άλλη σε δημόσιους κατήγορους.

Εμείς με απόλυτη ηρεμία θα υπενθυμίσουμε τα εξής:

Κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου για τη Δυτική Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2018 ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, αλλά και στην παραγωγική ύπαιθρο και των τριών νομών, έχει δημιουργηθεί ένα όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, ανορθολογικό πλαίσιο, ένα εκπαιδευτικό κουβάρι, το οποίο πρέπει να ξεδιαλύνουμε. Και αυτό ήταν αποτέλεσμα των πελατειακών σχέσεων και της ανευθυνότητας του παρελθόντος. Με καταργήσεις τμημάτων, με αδικίες, τις οποίες ακόμη πληρώνουμε.

Στόχος μας ήταν με θαρραλέες κινήσεις, πάνω σε στέρεες βάσεις και σε σύνδεση με την τοπική κοινωνία και τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου να επιδιώξουμε την ανάπτυξή του.

“Στο πλαίσιο αυτό” – εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός – “στην Αιτωλοακαρνανία, ιδρύεται Σχολή Γεωπονικών και Θαλάσσιων Επιστημών. Και με αυτό τον τρόπο ορθά αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου. Τον ατέλειωτο φυσικό πλούτο της Λιμνοθάλασσας και το παραγωγικό δυναμικό του πρωτογενούς τομέα στην Αιτωλοακαρνανία (…)” 

Τέλος έκανε λόγο για ίδρυση νέων Τμημάτων, που θα ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με έδρες στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι.

Στη συνέχεια δια στόματος του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 τονίστηκε ότι η εγκατάλειψη και ηερήμωση των εγκαταστάσεων στο Μεσολόγγι είναι αδιανόητη και ακολούθησε δέσμευσή του  στον Πρύτανη του ΤΕΙ ότι το υπουργείο θα συμβάλει στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σήμερα όλη αυτή η προσπάθεια έφτασε στο τέλος της και βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν την ολοκλήρωση της παρέμβασης που θα ξαναφέρει ζωή στην πόλη μας με στέρεα ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια. Προς την κατεύθυνση αυτή σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου είναι σταθερά προσηλωμένος.

Τη στιγμή αυτή καλό θα ήταν να αναλογιστούν όσοι κραυγάζουν, πόσα δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια και δεν εξασφάλισαν ούτε την ασφάλεια, ούτε το υγιές περιβάλλον, ούτε καν την καθαριότητα γύρω από τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ.

Μήπως έτσι φαντάζονται ότι θα δώσουν ώθηση στην ανώτατη εκπαίδευση στην πόλη μας;

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. δημητρης

    ρε agrinio vice, ποια εσοδα σε βλαχους? τα εσοδα σε βλαχους ειναι τα τοσα αχρηστα ΤΕΙ που υπαρχουν σε χωρια των 5 και 10 χιλιαδων κατοικων απλα για ψηφοθηρικους λογους. Σε πειραξε που θα δημιουργηθει ΑΕΙ γεωτεχνικων επιστημων στον τοπο σου? Μηπως καλυτερα να μη δημιουργηθει τιποτα σε αυτον τον καταραμενο τοπο και να πανε ολα Αθηνα Πατρα?

  2. PANAYIOTIS

    Μην απαντάτε σε άτομα χωρίς ταυτότητα κρυμμένα πίσω από ψεύτικα προφίλ, προφανώς έχει κόμπλεξ με το Μεσολόγγι επειδή είναι πρωτεύουσα και δεν μπορεί να το χωνέψει 😂😂😂😂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.