Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης

«Η πολιτεία πέρα από τα εφήμερα χειροκροτήματα, οφείλει να ενισχύσει άμεσα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού στις δημόσιες αυτές δομές», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας. Αναλυτικά:

Παγκόσμια μέρα Οικογενειακού Ιατρού- Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης.

Σήμερα 19 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια μέρα του Οικογενειακού Ιατρού, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στα συστήματα υγείας όλου του κόσμου. Οι οικογενειακοί ιατροί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή από οποιαδήποτε μετερίζι και αν κλήθηκαν να προσφέρουν στα Κέντρα Υγείας, τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), τα τμήματα Επειγόντων περιστατικών των Νοσοκομείων (ΤΕΠ).

Η πολιτεία πέρα από τα εφήμερα χειροκροτήματα, οφείλει να ενισχύσει άμεσα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έλλειμα ανθρώπινου δυναμικού στις δημόσιες αυτές δομές.

Οι ήρωες αυτοί, που αποτελούν την ιατρική ειδικότητα με τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως, θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμή και την μετα-κορωνοϊού εποχή για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Την επόμενη φορά δεν θα υπάρχει δικαιολογία αν βρεθούμε απροετοίμαστοι. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων που εμφανίζονται σε μικρή, μέση και μεγάλη κλίμακα. Με έμφαση στην στήριξη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που ήταν πάντα ο φτωχός συγγενής της δημόσιας περίθαλψης.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.