Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Επί τάπητος η πιθανότητα εγκατάστασης μεταναστών-προσφύγων ως εργατών γης στην Αιτωλοακαρνανία

Σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 11:00 η ώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κατόπιν πρωτοβουλίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, αναφορικά με την πιθανότητα εγκατάστασης μεταναστών-προσφύγων στον Δήμο Αγρινίου οι οποίοι και θα απασχοληθούν ως εργάτες γης.

Στην εν λόγω σύσκεψη θα συμμετάσχει τόσο ο Δήμος Αγρινίου όσο και εκπρόσωποι ενώσεων και συνεταιρισμών οι οποίοι και θα μπορούσαν να δώσουν τις όποιες διευκρινίσεις σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για να απασχοληθούν μετανάστες  και πρόσφυγες στην περιοχή ως εργάτες γης.

Στο σημείο αυτό, έχει αξία να υπογραμμιστεί ότι δεν γίνεται λόγος για εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων σε κλειστού τύπου δομή, αλλά για τη μετακίνηση από τη νησιωτική χώρα ανθρώπων οι οποίοι και κατέχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να διαμείνουν και να εργαστούν στην ελληνική επικράτεια. Σκοπός επομένως αποτελεί το να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και η βούληση για φιλοξενία αριθμού τους στην περιοχή του Αγρινίου και στην Αιτωλοακαρνανία ευρύτερα.

Νεώτερη ενημέρωση: 

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύσκεψη τελικώς δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό. Αν και ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ώρες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ο Θεός βλέπει!

  Δεν το κατάλαβα να έρθουν για ποια γη για τα ακαλλιέργητα χωράφια…κι αν πάλι υπήρχαν υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν μεροκάματα τι αηδιες είναι αυτές;θα φέρετε μετανάστες να δουλέψουν τσάμπα και εκμετάλευση λοιπόν και οι ντόπιοι στο έλεος

 2. νουδουλεμπορας

  Δηλαδή θα φέρουν σκλάβους αν κατάλαβα καλά.

 3. Μαρκέλα

  Μην κάνετε το λαθος! Θα μας βρείτε μπροστά σας!

 4. Αγρινιωτισσα

  αν το δεχτούμε αυτό καληνύχτα! θα γεμίσουμε κοροναιο, εργάτες έχουμε Έλληνες για τα χωράφια μας! Αυτή είναι φτηνή δικαιολογία να τους φέρουν στην ενδοχωρα. Μετά θα τους βάλουν σε σπίτια στην πόλη και στα σχολεία με τα παιδιά μας!

 5. Π γ

  Ούτε να τι σκεφτείτε θα βγούμε στους δρόμους όλοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.