Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Κορωνοϊός: Κινητοποίηση στο Δήμο Μεσολογγίου, επι τάπητος η διαχείριση των οικισμών Ρομά

Κορωνοϊός: Κινητοποίηση στο Δήμο Μεσολογγίου, επι τάπητος η διαχείριση των οικισμών Ρομά

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συνάντηση των αρμόδιων φορέων του Δήμου Μεσολογγίου αναφορικά με τις κινήσεις οι οποίες θα πρέπει συντονισμένα να λάβουν χώρα για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, όπως επίσης και των πληθυσμών Ρομά που κατοικούν σε καταυλισμούς στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Με αφορμή το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή του Αιτωλικού στο Δήμο Μεσολογγίου συγκλήθηκε νέα σύσκεψη της Επιτροπής διαχείρισης κρίσης της νόσου COVID-19 από τον Δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο, με τη συμμετοχή του Πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας Αριστόβουλου Τριβλή, του Διοικητή Νοσοκομείου Μεσολογγίου Παναγιώτη Παπαδόπουλου, του Υπ/τη Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Νικ. Νικολάου, των Αντιδημάρχων Αντ. Αλετρά, Σπ. Βασιλείου και Νίκου Καραπάνου, των προέδρων Κοινωφελούς Γ. Σωτηρακόπουλου, ΔΕΥΑΜ Γ. Λαγούδη και Β/θμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Γερασ. Γούργαρη καθώς επίσης του Δημοτικού Συμβούλου Χρ. Μασαούτη.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν η ενημέρωση αναφορικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Δήμο. Όπως αναφέρθηκε από το Δήμαρχο Κώστα Λύρο, η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία είναι διαρκής σχετικά με το περιστατικό, για το οποίο έχει ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τις υγειονομικές αρχές.

Ένα ακόμη ζήτημα που απασχόλησε την σύσκεψη, ήταν αυτό της διαχείρισης των οικισμών Ρομά σε όλο το Δήμο, όπου -όπως είπε ο Κώστας Λύρος- πέρα από την μέριμνα και τις συστάσεις που ήδη έχουν γίνει και θα εξακολουθήσουν να γίνονται, θα πραγματοποιηθούν νέες εκτεταμένες απολυμάνσεις ενώ θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα προστασίας και ενίσχυσής τους.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου συνέστησε ψυχραιμία κι αυτοσυγκράτηση στην έντονη φημολογία που αναπτύσσεται και δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Εξήρε δε την υπευθυνότητα του ασθενούς, ο οποίος ανακοίνωσε ο ίδιος δημοσίως την κατάσταση της υγείας του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.