Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Σύσκεψη με αφορμή τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα για την εκδήλωση πυρκαγιών στη Δυτική Ελλάδα

Σύσκεψη με αφορμή τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα για την εκδήλωση πυρκαγιών στη Δυτική Ελλάδα

Σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου 2019, και ώρα 10:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα σύσκεψη στο γραφείο του Συντονιστή Επιχειρήσεων Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων, μεταξύ του Συντονιστή Επιχειρήσεων του Π.Σ. Υποστρατήγου Αχιλλέα Τζουβάρα και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Νικόλαου Παπαθεοδώρου.

Στη σύσκεψη παρέστη επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Δημήτριος Κατσαρός, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών τα επόμενα 24ωρα καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός ή και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς. Εκτιμάται ότι οι συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών που μπορεί να λάβουν μεγάλες διαστάσεις ή να αναπτύξουν ακραία συμπεριφορά.

Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα για τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα των διαθέσιμων μέσων και προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν έκτακτες ανάγκες και συνέπειες από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών καθώς επίσης και τη λήψη κάθε επιπλέον πρόσθετου μέτρου πρόληψης. Αποφασίστηκε να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και εγρήγορση μέχρι την υποχώρηση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας όπου ενημερώθηκαν για θέματα επιχειρησιακά, οργανωτικά και διαδικασίες αντιμετώπισης των συμβάντων που καλείται να επιληφθεί το Πυροσβεστικό Σώμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.