Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Σύσκεψη για τα προβλήματα των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας

Σύσκεψη για τα προβλήματα των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 η σύσκεψη των Προέδρων των Νομαρχιακών Τμημάτων της Επαγγελματικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθούν και να γίνει ανταλλαγή απόψεων & προτάσεων σχετικά με τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις για τον κλάδο των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης οι οποίες αφορούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Οι Νόμοι των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χρήση αυτών από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ουσιαστικά αποκλείοντας δεκάδες χιλιάδες Μηχανικούς Τ.Ε. που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες επί πολλά έτη και οδηγώντας τους στο κλείσιμο των γραφείων τους και στην ανεργία, ήταν το βασικό θέμα της χθεσινής κοινής σύσκεψης.

Συζητήθηκαν επίσης οι κοινές δράσεις & κινητοποιήσεις που πρέπει να αναληφθούν από την ΕΕΤΕΜ προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, τους φοιτητές των ΤΕΙ, αλλά και την ίδια την κοινωνία.

“Το όλο ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό αφού είναι στην ευχέρεια της Πολιτείας να το λύσει νομοθετικά και να δοθεί έτσι οριστική λύση στα θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου των Μηχανικών Τ.Ε. που «σέρνεται» πάνω από 35 χρόνια” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΕΤΕΜ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.