Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Σύσκεψη με σκοπό την αποτροπή της μεταφοράς των υπηρεσιών ΕΦΚΑ Ναυπάκτου

Σύσκεψη με σκοπό την αποτροπή της μεταφοράς των υπηρεσιών ΕΦΚΑ Ναυπάκτου

efkaΧθες, Τετάρτη 10/5. 2017, έλαβε χώρα προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη με μοναδικό θέμα το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το οποίο οι Υπηρεσίες της Ναυπάκτου υποβαθμίζονται από Διεύθυνση σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης υπαγόμενο στην Τοπική Διεύθυνση Μεσολογγίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Ανδρέας Ευσταθίου, ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης και ο κ. Ιωάννης Μπουλές εκ μέρους της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπακτίας, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Μένιος Χάρος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Θέμης Δαβανέλλος πραγματοποίησαν στην Αθήνα
Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν και οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κκ.Γεώργιος Βαρεμένος, Κων/νος Καραγκούνης και Δημήτριος Κωνσταντόπουλος τονίστηκε ότι η μεταφορά του ΕΦΚΑ Ναυπάκτου θα ήταν καταστροφική για την πόλη ενώ επισημάνθηκαν τα εξής:
1. Το ΕΦΚΑ Ναυπάκτου εξυπηρετεί τεράστιο αριθμό ασφαλισμένων, οι οποίοι δεν θα είναι εύκολο λόγω απόστασης αλλά και κόστους να μετακινούνται στο Μεσολόγγι για να εξυπηρετηθούν.
2. Το ανάγλυφο του Δήμου μας, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος σε έκταση καθιστά υποχρεωτική την ύπαρξη του ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο, ως Διεύθυνση και όχι ως Τοπική Διεύθυνση Μεσολογγίου.
3. Ο Δήμος μας πολύ συχνά υπεισέρχεται σε κατάσταση ανάγκης καθιστώντας υποχρεωτική την παραμονή του ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο
Η συζήτηση, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Διοικητής δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα για την κατάρτιση του νέου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος «η παραμονή του ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη μας. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αποδόμηση της πόλης μας από Δημόσιες Υπηρεσίες. Ήδη η μεταφορά της Δ.Ο.Υ στο Μεσολόγγι έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δημότες μας. Η μεταφορά του ΕΦΚΑ Ναυπάκτου δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».
Σημειωτέον εξάλλου πως οι βουλευτές Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσαν Αναφορά την ομόφωνη απόφαση των Φορέων των Δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδας, με την οποία καλούνται η Διοίκηση του ΕΦΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας να μην υποβαθμίσουν το Υποκατάστημα του ΙΚΑ σε γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και να προβλέψουν για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, τη δημιουργία τριών Διευθύνσεων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.