Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε αίμα

Σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε αίμα

341aimaΜέτρα για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε αίμα μετά τα κρούσματα ελονοσίας, έγινε στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα. Η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ έχει ως εξής:

«Μετά από πρόσκληση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, πραγματοποιήθηκε στις 01/09/2016, σύσκεψη με τις επιστημονικά υπεύθυνες των υπηρεσιών αιμοδοσίας στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού Αχαΐας, καθώς και με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η σύσκεψη στην οποία προσκλήθηκε και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε μονάδες αίματος, για τις ανάγκες αιμοδοσίας, μετά τον αποκλεισμό περιοχών του νομού λόγω των κρουσμάτων ελονοσίας.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι η απώλεια μονάδων αίματος λόγω του αποκλεισμού αιμοδοτών από τη συγκεκριμένη περιοχή μέχρι τώρα, έχει απόλυτα αντιρροπισθεί.

Παρ΄ όλα αυτά, λόγω των αυξημένων αναγκών και λόγω του ότι ο αποκλεισμός διήρκησε έξι (6) μήνες, συμφωνήθηκε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα που

α) θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα των υπηρεσιών αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας,

β) θα καταστήσουν πιο συστηματική τη διαχείριση των πλεονασμάτων από τα νοσοκομεία των γειτονικών νομών της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας  και

γ) θα εντείνουν την εθελοντική προσφορά από τους τοπικούς συλλόγους αιμοδοτών.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.