Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Συστάσεις από τον δήμο Αγρινίου για τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων

Συστάσεις από τον δήμο Αγρινίου για τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων

Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους πολίτες να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας  και να ακολουθήσουν  πιστά όλες τις συστάσεις για τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων.

Παρακαλούνται οι δημότες και οι επαγγελματίες, κατά την διάρκεια του  Σαββατοκύριακου, να  εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και  να μην κατεβάσουν ξανά σκουπίδια έως το  βράδυ της Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου,  η οποία είναι  ιδιαίτερα επιφορτισμένη αυτήν την περίοδο με την ασφαλή αποκομιδή των απορριμμάτων, ζητούν  τη συνεργασία των δημοτών και τους παρακαλούν να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες:

 • Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ   ΓΙΑ ΑΥΤΟ  ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ.
 • Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
 • Πετάμε αυτές τις σακούλες μόνον στον ΠΡΑΣΙΝΟ κάδο και μετά κλείνουμε καλά το καπάκι του κάδου.
 • ΔΕΝ πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια.
 • ΔΕΝ αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Χρησιμοποιούμε ειδικές σακούλες απορριμμάτων τις κλείνουμε καλά και δεν τις αφήνουμε έξω από τους κάδους.
 • ΔΕΝ βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα), κλαδέματα, απόβλητα κατασκευών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων στο δρόμο  ή έξω από τους κάδους. Πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Δήμο Αγρινίου για την παραλαβή τους.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Παναγιώτης

  Μήπως θα έπρεπε όμως και ο Δήμος να βγάλει τους οδοκαθαριστές να καθαρίσουν τους δρόμους και να ξεβουλώσουν και κανένα φρεάτιο ;;;
  Σε κάποιες γειτονιές έχουν εβδομάδες να περάσουν …..

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

  ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΣΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ ΓΩΝΙΑ,ΒΟΥΝΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΔΙΠΛΑ,ΑΠΟ ΕΞΩ, ΕΙΠΙΠΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΤΥΒΑΝΙΑ.ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΗΜΑΡΤΟΝ ΜΑΖΙ.ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.