Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Συστάσεις για τον κορονοϊό από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου

Συστάσεις για τον κορονοϊό από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου

Από το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου γνωστοποιήθηκαν  συστάσεις για τον κορονοϊό.

Σημειώνεται “πως οι ασθενείς που έχουν κάποιο από τα “ύποπτα” συμπτώματα του κορωνοϊού (πυρετό,βήχα,καταρροή,ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, όπως περιγράφονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ) να αναβάλλουν την επίσκεψή τους στον οδοντίατρο μέχρι την πλήρη ίαση τους”.

Η ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η επίσκεψη στον οδοντίατρο δεν εμπεριέχει κίνδυνο ούτε για τους ασθενείς ούτε για τους οδοντιάτρους, δεδομένου ότι η άσκηση της οδοντιατρικής στα ιατρεία μας γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες ασηψίας και αποφυγής διασποράς του κορωνοιού(αποστειρωμένα εργαλεία,χρήση μάσκας και γαντιών,αντισηψία των επιφανειών με τα κατάλληλα απολυμαντικά υγρά κ.ά.).
Παρ’ όλα αυτά και για την αποφυγή διασποράς του ιού συστήνουμε σε ασθενείς που έχουν κάποιο από τα «ύποπτα» συμπτώματα του κορωνοιού (πυρετό, βήχα, καταρροή, ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, όπως περιγράφονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ.) να αναβάλλουν την επίσκεψή τους στον οδοντίατρο μέχρι την πλήρη ίασή τους.
Επίσης συστήνεται η αναβολή μη επειγουσών θεραπειών μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης, σε συνεννόηση με τον θεράποντα οδοντίατρο.
Για την αποφυγή συγχρωτισμού στους χώρους υποδοχής των ιατρείων να κλείνετε τηλεφωνικό ραντεβού με τον γιατρό σας ώστε να μένετε στον χώρο υποδοχής το δυνατόν λιγότερο χρόνο.
Τηρούμε αυστηρά τους κανόνες ατομικής υγιεινής και ενημερώνουμε τον γιατρό μας,τηλεφωνικά, για τυχόν ύποπτα συμπτώματα.
Αγαπητοί συμπολίτες,σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές η ατομική ευθύνη του καθενός(ασθενούς και οδοντιάτρου) είναι υψίστης σημασίας για την μικρότερη δυνατή διασπορά του ιού στην κοινότητα. Με την συνεργασία όλων θα τα καταφέρουμε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.