Σύστημα θα «τσιμπά» τους οδηγούς που δεν πληρώνουν διόδια στους σταθμούς Κουβαρά και Μενιδίου

diodia Την «εγκατάσταση συστημάτων καταγραφής και βεβαιώσεων παραβάσεων τροχαίας νομοθεσίας, με ηλεκτρονικές συσκευές σε σταθμούς διοδίων» στην Ιόνια Οδό έκανε γνωστή η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών για τη βεβαίωση παραβάσεων μη καταβολής τέλους διοδίων του Κ.Ο.Κ., καθώς και την τοποθέτηση των προβλεπόμενων σχετικών πινακίδων σήμανσης.
Θα τοποθετηθούν στις ακόλουθες χιλιομετρικές θέσεις του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού όπου λειτουργούν σταθμοί διοδίων:
α. Στο Δήμο Ξηρομέρου:
i. χ/θ 80+781 (Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κουβαρά), ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιωάννινα,
ii. χ/θ 80+781 (Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κουβαρά), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αντίρριο,
β. Στο Δήμο Αμφιλοχίας:
i. χ/θ 116+147 (Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Μενιδίου), ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιωάννινα,
ii. χ/θ 116+147 (Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Μενιδίου), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αντίρριο.
2. Σε κάθε λωρίδα διοδίων υπάρχουν εγκατεστημένοι οι παρακάτω τύποι καμερών:
Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν:
α. Μία κάμερα Αναγνώρισης Πινακίδας Κυκλοφορίας, τοποθετημένη στην έξοδο της λωρίδας,
β. Δύο κάμερες καταγραφής εγκατεστημένες στην οροφή του οικίσκου διοδίων με προσανατολισμό το μπροστινό και πίσω μέρος του κάθε οχήματος αντίστοιχα.

Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης ή τη διαγράμμιση οδοστρωμάτων, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ.
Αρμόδιες υπηρεσίες για τη βεβαίωση των παραβάσεων μη καταβολής διοδίων , στους προαναφερόμενους σταθμούς διοδίων, ορίζονται κατά τόπο αρμοδιότητας το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου και το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας, αντίστοιχα.
Με την έναρξη λειτουργίας του Β΄ Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, η αρμοδιότητα βεβαίωσης των ως άνω παραβάσεων θα περιέλθει αποκλειστικά σε αυτό.
Η Παραχωρησιούχος Εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», στην οποία κοινοποιείται η απόφαση , καλείται για την υλοποίηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης και την εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού στα γραφεία των κατά τόπο αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας (Τ.Τ. Αγρινίου & Α.Τ. Αμφιλοχίας).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.