Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020

Συστήνεται Δημοτική Βιβλιοθήκη στην Κατούνα

Σε εξέλιξη είναι διαδικασίες για τη σύσταση βιβλιοθήκης στη T.K. Κατούνας, του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας .

Στην Κατούνα στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Μεδεώνος  έχει διαμορφωθεί  χώρος για πολιτιστικές – εικαστικές δράσεις  .

Στον χώρο  στεγάζεται ήδη  η νεοσύστατη Δημοτική Φιλαρμονική Κατούνας  και έχει  διαμορφωθεί χώρος που θα στεγάσει την Δημοτική βιβλιοθήκη Κατούνας . Έχουν  τοποθετηθεί βιβλιοθήκες και τραπέζια μελέτης.

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και δυο υπολογιστές ( μαζί με εκτυπωτή ) στην βιβλιοθήκη έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρονική  βιβλιοθήκη και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και όλου του Κόσμου

« Στην Κατούνα οι επιλογές για ψυχαγωγία και για χειμερινές πολιτιστικές  δραστηριότητες  δεν είναι πολλές . Αν συνδυάσουμε και την οικονομική κρίση που  έχει πλήξει  σε μεγάλο βαθμό  την  ορεινή περιοχή της Κατούνας  η σύσταση της βιβλιοθήκης θεωρείται ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης και ανόδου του πνευματικού επιπέδου» αναφέρεται από το  Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας  που ζητά και ενίσχυση της βιβλιοθήκη με έντυπο υλικό.

Απαραίτητο υλικό είναι βιβλία Ελληνικής και Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, Ελληνικής Πεζογραφίας , Παιδικά βιβλία, ιστορικά βιβλία και Μυθιστορήματα.

Τα βιβλία μπορεί να αποσταλούν η να παραδοθούν στην διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 52 Τ.Κ. 30002 Βόνιτσα με χρέωση δική μας (παραλήπτη)  . Επίσης μπορεί να παραδοθούν στην Κατούνα στην Αντιπρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Καρέλου Αθηνά .

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.