Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Συστράτευση Μπακογιάννη-Κωνσταντάρα για την οδική διασύνδεση

Συστράτευση Μπακογιάννη-Κωνσταντάρα για την οδική διασύνδεση

Πρόσφατα (14η Σεπτεμβρίου) στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνας Σταρακά στο Μεσολόγγι έλαβε χώρα σύσκεψη στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) .

Συμμετείχαν  Δήμαρχοι  της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου, από κοινού, να κατατεθούν προτάσεις για νέα έργα στον τομέα των μεταφορών.

Στα πλαίσια της σύσκεψης ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας  πρότεινε να συμπεριληφθεί ο δρόμος Ιόνια Οδός – Θέρμο -Καρπενήσι μέσω Ναυπάκτου ως ενιαίο έργο με τον προτεινόμενο δρόμο Ιόνια Οδός – Ναύπακτος -Λαμία .

Σημειωτέον πως  προϋπόθεση για προτάσεις είναι να αποτελεί Διευρωπαϊκό δίκτυο ή να εξυπηρετεί διευρωπαϊκό δίκτυο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση και ιεράρχηση των προτάσεων από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , αφού ληφθεί υπόψη και ο βαθμός ωριμότητας των  έργων.

Μια από τις προϋποθέσεις για ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ είναι να έχει αρχικά συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ).

Το προτεινόμενο από τον δήμαρχο Θέρμου έργο έχει τίτλο «Ιόνια οδός – Ναύπακτος – Ιτέα – Άμφισσα – Λαμία και σύνδεση του άξονα αυτού με Καρπενήσι μέσω Θέρμου».

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κωνσταντάρας απέστειλε εν συνεχεία σχετική επιστολή προς τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  Κώστα Μπακογιάννη με τον οποίο είχε ήδη συζητήσει την σπουδαιότητα του οδικού αυτού άξονα.

Σήμερα έκανε γνωστή την απαντητική επιστολή Μπακογιάννη από την οποία-σύμφωνα με τον δήμαρχο Θέρμου-προκύπτει και συστράτευση στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος.

Η επιστολή Μπακογιάννη:

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΚΑΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ Η ΜΕΤΡΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ . ΕΤΣΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

 2. Γεωργός

  Καλά τώρα ο Κάθε Δήμαρχος θέλει και ένα δρόμο να περνάει μέσα απ’ο το χωριό του.
  Ας φρόντίσει πρώτα ο Δήμαρχος Θέρμουγια τα παράνομα παρκαρισμενα στον κέντρικό δρόμο για να μπορεί να περνάει κανείς προς τα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας και το καρπρνήσι και ας αφήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια.
  Πέντε κατσικόδρομοι από Αγρίνιο για Καρπενήσι και τίποτα της προκοπής.
  Ποιός θα πληρώσει για να συντηρηθούν όλοι αυτόι οι κατσικόδρομοι η Μαρίκα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.