Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου: Το «μπούλιγκ» σε ασθενείς με κορωνοϊό και ο τραγέλαφος με ΕΟΔΥ

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου: Το «μπούλιγκ» σε ασθενείς με κορωνοϊό και ο τραγέλαφος με ΕΟΔΥ

Συστάσεις για προσοχή, διακριτικότητα και εμπιστοσύνη στους αρμόδιους φορείς έκανε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στην περιοχή.

Η τοποθέτηση του δημάρχου έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη με διπλή αφορμή.

Αφενός ο κ. Παπαναστασίου επισήμανε πως επικοινώνησε με τη δημοτική αρχή μια γυναίκα που νοσεί  και η οποία κατήγγειλε πως αυτή και η οικογένεια της δέχονται μπούλιγκ από τους συγχωριανούς της. «Ο καθένας μπορεί να νοσήσει», υπογράμμισε ο δήμαρχος στηλιτεύοντας αυτή τη νοοτροπία που σε κάθε περίπτωση αναδεικνύει κοινωνική παθογένεια.

Η άλλη αφορμή ήταν το ερώτημα ενός  δημοτικού συμβούλου. Ο λόγος για τον Νίκο Θεοδωρόπουλο , της μείζονος αντιπολίτευσης, που περιέγραψε τραγελαφική διαχείριση σχετικά  με άτομο που νόσησε στη Μακρυνεία.

Δεν δίστασε ο δημοτικός σύμβουλος, σε ζωντανή μετάδοση, να αναφέρει πως η περίπτωση αφορά τη Γραμματικού όπου εκδηλώθηκε κρούσμα προ δεκαημέρου και να πει πως στο χωριό υπήρξε ανησυχία καθώς στο σπίτι του ατόμου που νόσησε κάποια άτομα έκαναν εκείνες τις ημέρες εργασίες ενώ και μέλος της οικογένειας του χρησιμοποίησε ταξί.

«10 ημέρες μετά ενημερώθηκα από το τοπικό συμβούλιο πως τα μέλη της οικογένειας του άνδρα που νόσησε δεν κλήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ από τον ΕΟΔΥ», υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση στον ΕΟΔΥ να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Να σημειωθεί εξάλλου πως από τα λεγόμενα του δημάρχου ξεκαθάρισε πως ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα στη διαχείριση των κρουσμάτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ο τάδε

    Το δικό μου το έξάχρονο θα πάει σχολείο με την μάσκα αξιότιμε κύριε δήμαρχε εσείς σε μια συνεδρίαση 2 ωρών γιατί την βγάζετε όλη την ώρα ; Μήπως σας φέρνει μια κάποια δυσφορία; και δεν είστε ο μόνος εκεί μέσα στην συνεδρίαση που το κάνει…

  2. Κώστας

    Ο εοδυ δεν κάνει έλεγχο σε καθένα που ήταν κοντά σε κρούσμα. Ενημερωθείτε λιγο πριν βάλετε έναν άσχετο τίτλο. Αντί για 12.000 τεστ την ημέρα, θα χρειαζόταν 100.000 τεστ. Αυτό προφανώς δε γίνεται και ούτε είναι αυτές οι οδηγίες. Ιχνηλάτηση γινόταν στα 50 Κρουσματα ανά ημέρα όχι στα 300.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.