Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Συζήτηση για το πάρκο στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Να πληρωθεί ο ανάδοχος του έργου ανάπλασης του Πάρκου αλλά να μην αποζημιωθεί, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου
DSCN1412

Στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου στο Αγρίνιο ήρθαν τέσσερις προτάσεις εισήγησης για το Πάρκο Αγρινίου προς έγκριση από το Σώμα, ώστε να δικαιολογηθεί τελικά(ως πέμπτη πρόταση) η μη αποζημίωση προς τον εργολάβο αλλά απλά να καταβληθεί ένα ποσό για εργασίες που έχουν γίνει.
Ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός επεσήμανε ότι οποιαδήποτε απόφαση για το Πάρκο βγει από το ΣτΕ θα είναι όχι για την ουσία αλλά για το αν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που πρέπει. «Τι θα κάνει η δημοτική αρχή για το Πάρκο; Μόνο η προηγούμενη μελέτη υπάρχει και παρά τα μεγαλεπίβολα σχέδια δεν ακούσαμε τίποτε για το Πάρκο ούτε καν στις πρόσφατες προτάσεις για αστικές αναπλάσεις, ενώ δεν ξέρουμε ακόμα αν το Πάρκο έχει απενταχθεί», ανάφερε χαρακτηριστικά ψηφίζοντας «κατά».
Ο κ. Λ. Διονυσόπουλος της παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα» ανάφερε ότι ζητείται έγκριση για ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί παράνομο, κάτι που ανάφερε αργότερα και ο κ. Σταύρος Καμμένος στην δευτερολογία της παράταξής του, προσθέτοντας ότι πρέπει να κινηθούν και ποινικές διαδικασίες για το θέμα.
Ο κ Πελ. Αντωνάκος της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε ότι στο Πάρκο έχει γίνει το χειρότερο δυνατό σενάριο την ώρα που κόβονται ακόμη και δέντρα ενώ υπάρχει κίνδυνος από παρασιτικά φυτά κλπ. Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως και η παράταξη Τραπεζιώτη δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν λευκό σε όλα και «κατά» αντιστοίχως.
Ανάλογη τοποθέτηση υπήρξε και από τον Στέλιο Μερμίγκη (Ανυπότακτο Αγρίνιο) που υπενθύμισε ότι ο εργολάβος έχει ήδη πάρει 200 χιλιάδες για έργο που δεν έχει γίνει τίποτε. Ζήτησε από την υπηρεσία πρασίνου, δε, να προβεί σε παρεμβάσεις για να ανακουφιστεί το Πάρκο και εξήγησε ότι καταψηφίζει όλες τις προτάσεις.
Ο αντιδήμαρχος κ.Νίκος Καζαντζής απαντώντας ανάφερε ότι το Πάρκο είναι μέσα στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και ότι ο ανάδοχος έχει δικαιώματα και πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, πριν παρουσιαστεί άλλη μελέτη. «Ο ανάδοχος πρέπει να πληρωθεί αλλά να μην αποζημιωθεί, να κλείσει μια εκκρεμότητα με αυτό το ποσό που πρέπει να διαθέσουμε ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση κάποια στιγμή στο έργο».

DSCN1414 DSCN1415 DSCN1417 DSCN1420 DSCN1422 DSCN1423 DSCN1430 DSCN1411

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.