Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το έκτρωμα της εθνικής οδού στην είσοδο του Αγρινίου

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το έκτρωμα της εθνικής οδού στην είσοδο του Αγρινίου

Την Τετάρτη η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Εισαγγελέας και η κινητοποίηση που οργανώνει η Λέσχη Μοτοσικλέτας. Μετατροπή της κυκλοφοριακής ροής προτείνουν κάτοικοι της οδού Κατράκη. 

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το έκτρωμα της εθνικής οδού –καρμανιόλα στην είσοδο του Αγρινίου συζητήθηκαν επιγραμματικά στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Σχετική ερώτηση προ ημερησίας διάταξης απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Μερμίγκης ενώ όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο Γ.Παπαναστασίου μεθαύριο, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, θα λάβει χώρα σύσκεψη με πρωτοβουλία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Ο κ. Μερμίγκης ζήτησε να πληροφορηθεί το ποιες εξελίξεις υπάρχουν στο μείζον ζήτημα της καρμανιόλας όπου διαρκώς θυσιάζονται άνθρωποι. Ρώτησε αν έχουν δρομολογηθεί έργα για τη μείωση της επικινδυνότητας δεδομένου πως το έργο της αναδιαρρύθμισης παρελήφθη από την Περιφέρεια ενώ και το τοπικό ΤΕΕ παρουσίασε το πόρισμα του.
Ο δημοτικός σύμβουλος με το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» έκανε γνωστό πως οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για το μεγάλο φόρτο της οδού Κατράκη επανέρχονται με αναφορά-καταγγελία που κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα και προτείνουν και την ακόλουθη μετατροπή της κυκλοφοριακής ροής: μονοδρόμηση της οδού Κατράκη από το σημείο διασταύρωσης που τέμνεται από την οδό Αγίου Ιωάννη Ρηγανά με κίνηση προς κόμβο Τσίγκα και διάνοιξη της Πανεπιστήμιου με την αφαίρεση των τσιμεντένιων διαχωριστικών στηθαίων στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας . Με αυτόν τον τρόπο η είσοδος στην νοτιανατολική πλευρά της πόλης (και της επαρχιακής οδού) να γίνεται αποκλειστικότατα από την Πανεπιστήμιου και η έξοδος από την Κατράκη.

Η παρέμβαση του δημάρχου Αγρινίου έγινε αφενός για να καταδείξει ποιου αρμοδιότητα είναι το τμήμα αυτό του δρόμου: του υπουργείου Υποδομών όσο γινόταν τα έργα και της Περιφέρειας τώρα που το παρέλαβε υπενθυμίζοντας πως έγινε προσπάθεια να επιρριφθούν οι ευθύνες στη δημοτική αρχή. Αφετέρου έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες του όπως η αιχμηρή επιστολή στο υπουργείο Υποδομών που έγινε και επερώτηση από το ΚΚΕ. Ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου πως συμφωνεί με τη μονοδρόμηση της Κατράκη «αρκεί να ανοίξει η Πανεπιστημίου» και με το πόρισμα του ΤΕΕ.

Διόλου δεν συμμερίστηκε τα λεγόμενα Παπαναστασίου πάντως ο επικεφαλής της «Ανατροπής Τώρα» Δ.Τραπεζιώτης που έσπευσε να αναφέρει πως ήταν οι πρωτοβουλίες της παράταξης του και η μήνυση που υπέβαλλε κατά παντός υπεύθυνου καθώς και το έγγραφο του τότε Εισαγγελέα Χαντζόγλου που φέρνουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 25/1/2019 αυτούς που Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου θεωρεί υπεύθυνους.
Όπως και να έχει αναμένεται με ενδιαφέρον η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Εισαγγελέας ενώ για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη και η νέα κινητοποίηση της Λέσχης Μοτοσικλέτας Αγρινίου στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.