Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Tα βάζει με την Πανδημοτική ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ!

Tα βάζει με την Πανδημοτική ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ!
Στη φωτό η Πανδημοτική κατά τη χθεσινή συνενδρίαση

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας βάλει κατά της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου για τη στάση της κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη διαθεσιμότητα  των υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Η επιλογή του μάλλον αιφνιδιαζει για τη σκοπιμότητά της καθώς δεν προκύπτει από κάπου πως η θέση της Πανδημοτικής « είναι  ξεκάθαρα αρνητική και εναντίον των  εργαζομένων του Δήμου και ουσιαστικά συντάσσεται με τον εφαρμοστικό νόμο και απολύει τους εργαζόμενους» όπως αυτός υποστηρίζει.

Σημειωτέον πως  η μείζων  μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, εξέδωσε δικό της ψήφισμα σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας και αργίας εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου με βάση το Νόμο 4093/2012 με το οποίο  εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγεί το Δήμο σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου του. Σημειώνει  πως όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, είναι απολύτως απαραίτητοι. Παράλληλα τονίζει πως ο Δήμος Αγρινίου δεν θα γίνει συμμέτοχος σ’ αυτή τη διαδικασία και εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Ο Σύλλογος Εργζομένων ΟΤΑ του Νομού από την πλευρά του υπενθυμίζει  πως με την παρέμβαση  του συλλόγου, τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ψήφισμα, το οποίο εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να μην επιτρέψει την αποστολή οποιωνδήποτε στοιχείων εργαζομένων του Δήμου στην κεντρική διοίκηση καθώς επίσης και να μην προβεί στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης που θα θέτει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους στο δήμο.

Ωστόσο το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει «τη  θέση της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το σχέδιο ψηφίσματος η οποία ήταν να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος για όλες τις νόμιμες ενέργειες χωρίς καμιά διευκρίνιση για το τι εννοεί με τον όρο  “νόμιμες ενέργειες”.Σύμφωνα με το Σύλλογο  η θέση της Πανδημοτικής « είναι  ξεκάθαρα αρνητική και εναντίον των  εργαζομένων του Δήμου και ουσιαστικά συντάσσεται με τον εφαρμοστικό νόμο και απολύει τους εργαζόμενους». Και καταλήγει ο Σύλλογος: «Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη παράταξη το 2006, συμφώνησε με την κατάταξη τους σε θέσεις Αορίστου Χρόνου στο Δήμο Αγρινίου και στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας. Με τη χθεσινή τους απόφαση ουσιαστικά τους «τιμωρεί» απολύοντας τους. Άραγε αυτούς που πήραν τότε την  απόφαση αυτή, ποιος θα τους «τιμωρήσει»;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.