Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020

Tα ΕΛΠΕ επανέρχονται με βελτιωμένη προσφορά για τα οικόπεδα της Δ. Ελλάδας

1786110 Νέες βελτιωμένες σε σχέση με τις αρχικές προσφορές κατέθεσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια για την έρευνα και εκμετάλλευση σε δύο χερσαίες περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι προ ημερών ολοκληρώθηκε η διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΥΠΑΠΕΝ και των εταιρειών που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης για συνολικά τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων η επιτροπή αξιολόγησης ζήτησε από τους δύο μνηστήρες να καταθέσουν βελτιωμένες προσφορές σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο, με προθεσμία μέχρι και σήμερα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ:

Τα Ελληνικά Πετρέλαια, με βάση το εκδηλωμένο επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον για έρευνα και παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης να βελτιώσουν τις αρχικές προσφορές τους στις περιοχές Άρτας – Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου και, ως εκ τούτου, υπέβαλλαν βελτιωμένες προσφορές και για τις δύο περιοχές. Όλες οι προσφορές μας βασίζονται πάντοτε στην εμπειρία μας από παλαιότερες έρευνες που έχουμε κάνει στη Δ. Ελλάδα, είναι ορθολογικές και απολύτως συμβατές με τη διεθνή πρακτική στην έρευνα πετρελαίου και, φυσικά, πληρούν αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε την ανακοίνωση από την Επιτροπή της αιτιολογημένης βαθμολόγησης, αξιολόγησης και κατάταξης των προσφορών, όπως περιγράφεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού και όπως μας έχει διευκρινίσει προφορικά σε πρόσφατη συνάντηση η Επιτροπή, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να καταθέσουμε στη συνέχεια τις τελικές μας προσφορές.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

zougla.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.