Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Tα επιχειρήματα Κατσούλη

Ο απολογισμός της τριετίας 2011–2014 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/2, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, η οποία ήταν κατάμεστη από δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη.

1Στην ομιλία του ο κ.Κατσούλης υποστήριξε ότι αντιμετώπισε την χειρότερη οικονομικό-πολιτική κατάσταση από το Β’ παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Επίσης τόνισε ότι σαν δημοτική αρχή, παρέλαβε ένα τεράστιο χρέος ύψους 16 εκατ. ευρώ που σήμερα μειώθηκε κάτω από το μισό, και ανέλαβε 240 επιπλέον αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος και την πρώην Νομαρχία δίχως τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό.
Στη συνέχεια της ομιλίας του χαρακτήρισε «επίτευγμα τη διάσωση και το νοικοκύρεμα του δήμου, με αποτέλεσμα να μπορεί να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις του». Μίλησε για κατασκευή υποδομών οποίες στηρίζονται σε προγράμματα ΕΣΠΑ μιας και οι κρατικοί πόροι δεν επαρκούν να καλύψουν τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής.
Λεπτομερή αναφορά έγινε στη κοινωνική πολιτική με την οποία στηρίχθηκε το οικονομικά αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας δημιουργώντας δομές που μέχρι το 2011 δεν υπήρχαν (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο).
Συνέχισε λέγοντας ότι είναι ο μόνος δήμος που εν μέσω κρίσης και μεγάλων περικοπών και πόρων κατασκεύασε νέες αθλητικές υποδομές.
Στο τέλος της ομιλίας του μίλησε για τις άδικες αποφάσεις και τις δράσεις που έκανε η δημοτική παράταξη για όλα τα σημαντικά θέματα του δήμου όπως ΤΕΙ, Νοσοκομείο, Εφετείο, Αρχαιολογικό μουσείο, Λιμενικό ταμείο, 2/39 Σύνταγμα, Εκτροπή Αχελώου ,Παραλία Λούρου, Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

2 3 45

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.