Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Tα σκουπίδια του στο Αγρίνιο ήθελε να στέλνει ο δήμος Πύργου!

Tα σκουπίδια του στο Αγρίνιο ήθελε να στέλνει ο δήμος Πύργου!

Το αίτημα του απορρίφθηκε

χυτα στράτου

Τα σκουπίδια στο Αγρίνιο ήθελε να στέλνει ο δήμος Πύργου αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. Είναι γνωστό πως ο δήμος Πύργου αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων του, έχει μάλιστα κηρυχθεί από την Περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω συσσώρευσης απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους.
Απευθύνθηκε λοιπόν πρόσφατα στον αρμόδιο  Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτωλ/νίας αιτούμενος να καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Στράτου για έξι μήνες τα απορρίμματα, περίπου 1.500 τόνοι το μήνα.
Το θέμα συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα που ομόφωνα αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του δήμου Πύργου υιοθετώντας την άποψη του προέδρου Παναγιώτη Στούπα πως ο ΧΥΤΑ πρέπει να προστατευθεί για να μην αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα. Ο Π. Στούπας υπογράμμισε πως ο όγκος απορριμμάτων που δέχεται ο ΧΥΤΑ είναι ήδη αρκετά μεγάλος και περίπου μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γεμίσει και το δεύτερο κύτταρό του.
Μάλιστα δεν είναι μόνο ο δήμος Πύργου που κατέθεσε σχετικό αίτημα αλλά υπήρξαν και άλλα στο παρελθόν τα οποία και απορρίφθηκαν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. APOL

    Όταν τους παρακαλούσανε να κάνουν ΧΥΤΑ αυτοί κοιτούσανε πέρα. Τώρα πως ο Ναυπάκτιος παίρνει τα σκουπίδια του Πύργου να δούμε όταν γεμίσει ο ΧΥΤΑ τι θα κανει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.