Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Tην Κυριακή ο «Πυληνίων Ποιμενικός Βίος»

Tην Κυριακή ο «Πυληνίων Ποιμενικός Βίος»

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Ιωάννης Μπουλές σας προσκαλεί
στην εκδήλωση «Πυληνίων Ποιμενικός Βίος» την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 στα Ρουπάκια (Τ.Κ. Στύλιας) της Δημοτικής Ενότητας Πυλήνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ώρα 10.00: Δρώμενα της ποιμενικής ζωής στο δρυόδασος Ρουπάκια. Παραδοσιακή Μουσική: ο Πάνος Κοτρώτσος με τη ζυγιά του.

Χορευτικά: Χορευτική ομάδα Πυληνίων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
– Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι της Δ.Ε. Πυλήνης
– Ο Ιππικός Σύλλογος Ναυπακτίας και Δωρίδας
– Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ναυπάκτου.

Φύση και Παράδοση συνδέονται αρμονικά στην εκδήλωση «Πυληνίων Ποιμενικός Βίος» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στα Ρουπάκια, το δρυόδασος της τοπικής κοινότητας Στύλιας στη δημοτική ενότητα Πυλήνης.
Σκηνές και δρώμενα της ποιμενικής ζωής αναβιώνουν στο βαθύσκιωτο δρυόδασος. Η πορεία των κτηνοτρόφων από τα χειμαδιά στα ξεκαλοκαίρια με τα ζώα και τ’ άλογα να κουβαλούν τα αναγκαία, οι «ταράτσες» με όλα τα ποιμενικά σκεύη, το φίλεμα των επισκεπτών, τα παραδοσιακά τραγούδια με τη ζυγιά του Πάνου Κοτρώτσου και ο χορός με το χορευτικό των Πυληνίων, προβάλλουν και δυναμώνουν τους δεσμούς με τις ρίζες και τις παραδόσεις μας.

Οι παλιότεροι θυμούνται και οι νεώτεροι ανταμώνουν με την ποιμενική και αγροτική ζωή που είναι γεμάτη χρώματα και ζεστασιά.

Η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 από τις 10.00 π.μ. σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους και τους πολιτιστικούς συλλόγους της Δ.Ε. Πυλήνης, τον Ιππικό Όμιλο Ναυπάκτου και Δωρίδας και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ναυπάκτου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.