Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Tι γίνεται τελικά με τις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού;

Tι γίνεται τελικά με τις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού;

Νέα είχαμε σχετικά με την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών του νομού μας.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ποιες περιοχές είχαν κυρηχθεί πυρόπληκτες στην Αιτωλοακαρνανία το καλοκαίρι από το ΥΠΕΧΩΔΕ και το ταμείο αλλυλεγγύης.Μιλάμε για τα χωριά: Βλιζιανά, Μαχαιρά, Σκουρτού και Μπαμπίνη του Δήμου Αστακού, από το δήμο Μεδεώνος το χωρίο Αετός και ολόκληρο τον δήμο Φυτειών.Τη μεγαλύτερη καταστροφή ως γνωστόν είχε υποστεί το Ξηρόμερο.
Τις προάλλες ψηφίστηκε από το Νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας πρόγραμμα για εργασίες και δαπάνες που απαιτούνται για τις πυρόπληκτες περιοχές που μεταξύ άλλων πρόεβλεπε έργασε δασικές περιοχές που επλήγησαν στο Δήμο Ναυπάκτου(η περιοχή αυτή πάντως δεν περιλάμβάνονταν στο κατάλογο του ΥΠΕΧΩΔΕ που δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι , εκτός και αν μπήκε αργότερα) και σε”καλλιέργιες δασικού φυτωρίου και σποροπαραγωγής από τα δασαρχεία Αγρινίου και Αμφιλοχίας.”( άντε ας ξεκινήσει η αποκατάσταση των δασών που χάθηκαν για το Ξηρόμερο).
Σίγουρα είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Βέβαια στη συνέχεια πρέπει να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση από τους εμπλεκόμενους φορείς και φυσικά από τα αρμόδια υπουργεία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.