Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Tο ‘πε η δεν το ‘πε;

Tο ‘πε η δεν το ‘πε;
Προχτές η Ελευθεροτυπία φιλοξενούσε δηλώσεις του Δ. Σταμάτη που φέρεται να είπε: να χωριστεί ο νομός στα δύο γιατί η μία πόλη σαμποτάρει την άλλη:( Αγρίνιο& Μεσολόγγι).
Τώρα ανακαλεί, λέγοντας ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο.
Και επειδή πολύς λόγος έγινε περί του θέματος αυτού..
Ακόμα και αν γινόταν νομός Αιτωλίας και νομός Ακαρνανίας π.χ. ( που ιστορικά δεν πολυστέκει η μία πόλη έκαστη να πάει σε κάθε νομό, γιατί και οι δύο πόλεις είναι Αιτωλικές ), τότε πρακτικά τι θα άλλαζε; Δεν θα εξακολουθούσαν ξανά να μπαίνουν τρικλοποδιές; Δεν θα έλεγε ξανά το Μεσολόγγι, να πάει το Εφετείο στην Ιερά Πόλη της ιστορίας κτλ κτλ.; Πάλι τα ίδια επιχειρήματα δεν θα χρησιμοποιούσαν; Δεν θα βάζαν τρικλοποδιά στα κονδύλια πρωτού μοιραστούν στις νομαρχίες; Και για να κάνουμε λίγο χιούμορ ποιός θα κατέβαινε για νομάρχης “Αιτωλίας”;Ας πούμε στη τύχη μερικά ονόματα: Ο Αναγνωστόπουλος; Ο Κατσούλης; Ο Μοσχανδρέου; Ο Πελέκης; Η ο Μπενάτος; Για νομάρχης Ακαρνανίας; Θύμιος Σώκος ( αν γινόταν υποθετικά “διάσπαση”, μάλλον θα κοίταζε για κάτι παραπάνω.), Κουρουμπλής; Κοιμήσης; Τορουνίδης; Σαν πολλοί από τον ίδιο χώρο μαζευτήκαν..
Για να επανέλθουμε στη πραγματικότητα (και στην επικαιρότητα) θεωρούμε την διάσπαση του νομού ως την τελευταία έσχατη λύση και ως λύση γοήτρου ή όταν νιώθει κάποιος ότι εξάντλησε τα περιθώρια συνεννόησης έναντι του άλλου. Το Αγρίνιο δεν έχει κανέναν ανάγκη να πάει μπροστά, θα διεκδικεί και θα παίρνει πάντα αυτά που δικαιούται από τη καθ’ αυτή ανάπτυξή του.
Όσο για τον Κ.Σταμάτη, όταν μάθαμε ότι το είπε, μας άρεσε ότι ένας πολιτικός εκφράζει την γνώμη του καθαρά χωρίς “ήξεις αφήξεις”, άσχετα ποιοι συμφωνούν και ποιοι διαφωνούν.
όταν όμως είδαμε τη διάψευση σήμερα και αν όντως το είπε και το ανακάλεσε, τότε διπλό το λάθος του.
Σάτυρος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.