Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Τα αδέσποτα έφεραν χάσμα μεταξύ των δήμων Μεσολογγίου και Αγρινίου

Τα αδέσποτα έφεραν χάσμα μεταξύ των δήμων Μεσολογγίου και Αγρινίου

Είναι γνωστή η αντιπαράθεση φιλόζωων του δήμου Μεσολογγίου και της δημοτικής αρχής. Καταγγελίες, ανακοινώσεις και βαριές κουβέντες για τη διαχείριση του ζητήματος.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο είναι εμφανέστατη και η…διάσταση απόψεων των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Ο εντοπισμός στη Στράτο αδέσποτων του Αιτωλικού βάθυνε το χάσμα. Η υπόθεση άλλωστε είναι περίεργη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως έκανε γνωστό ο Σύλλογος Εθελοντών Φιλόζωων Μεσολογγίου «η Ελπίδα», τέσσερα από τα οκτώ εξαφανισμένα αδέσποτα του Αιτωλικού βρέθηκαν στην περιοχή της Στράτου.

Είχαν κάποιες ημέρες πριν προηγηθεί καταγγελίες των Φιλόζωων σε βάρος της δημοτικής αρχής για μεταφορά των σκύλων. Ο δήμος Μεσολογγίου ανέφερε πως «οι φήμες είναι αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων που βάζουν συνεχώς εμπόδια στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μειώσει τον πληθυσμό των αδέσποτων».

Τις καταγγελίες ουσιαστικά υιοθέτησε ο δήμος Αγρινίου με μια ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται πως «οι καταγγελίες των οργανώσεων δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Αγρινίου».

Το τοπίο ωστόσο παραμένει θολό για το πως βρέθηκαν τα τσιπαρισμένα αδέσποτα στη Στράτο. Ευλόγως το ερώτημα τέθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο.

«Εμμένω στη δήλωση μου, ουδέποτε αφήσαμε σκυλιά στο δήμο Αγρινίου. Πήραμε σκυλιά και σπάμε τις αγέλες και τα διαμοιράζουμε στην Κατοχή, στο Νεοχώρι, στο Μεσολόγγι δύο-δύο. Δεν θα μεταφέραμε δικά μας σκυλιά στον δήμο Αγρινίου και σε κανένα όμορο δήμο. Δεν μπορώ να μαζεύω από μία γειτονιά μία αγέλη και μετά από δέκα μέρες να γεμίζει η γειτονιά με άγνωστα σκυλιά», απαντά ο κ.Καραπάνος κάνοντας λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα.

Λέγεται πως υπάρχει δυσαρέσκεια στον δήμο Μεσολογγίουγια τους χειρισμούς των αρμοδίων του Αγρινίου στην υπόθεση υποστηρίζοντας πως δεν έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό της Στράτου. Ο κ. Καραπάνος ωστόσο υποστηρίζει πως οι φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν το πρόβλημα. «Εννοείται πως υπάρχει συνεργασία αλλά όχι ανταλλαγή αδέσποτων μεταξύ δήμων», υποστηρίζει.

Από τον δήμο Αγρινίου πάντως επισημαίνεται πως δεν είναι δική τους η ευθύνη της ενημέρωσης του δήμου Μεσολογγίου για το ζήτημα που προέκυψε με τον εντοπισμό των αδέσποτων στη Στράτο.

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος σημείωσε πως έγινε επώνυμη καταγγελία από φιλοζωική που θα πάρει τη νομική οδό. «Τα σκυλιά έχουν επιστρέψει στο Μεσολόγγι καθώς δεν ανακατεύεται πουθενά ο δήμος Αγρινίου», σημειώνει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.