Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Θεοδωράκη Γρίβα που φιλοτέχνησε ο Ευάγγελος Τύμπας (φωτο)

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Θεοδωράκη Γρίβα που φιλοτέχνησε ο Ευάγγελος Τύμπας (φωτο)

Η προτομή του Θεοδώρακη Γρίβα είναι έργο του γλύπτη Ευάγγελου Τύμπα και κοσμεί από την Παρασκευή (01/10/21) την Βόνιτσας, δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, κάτω από τον Ιστορικό πλάτανο.

Σε μια σεμνή τελετή  έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Θεοδωράκη Γρίβα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο  Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς τον Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης, ο Βουλευτής Λευκάδας της Ν.Δ  Θανάσης Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδος Χαράλαμπος Καλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Ανδρέας Φίλιας, ο γλύπτης Ε. Τύμπας, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι, η απόγονος Γρίβα κ. Ασπρογέρακα, ο πρόεδρός για την Unesco Ε. Κατσίμπρας, ο ηθοποιός  Δ. Βερύκιος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και αρκετών πολιτών για να αποδώσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Στρατάρχη Θ. Γρίβα.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς έγιναν χαιρετισμοί και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και καταθέσεις στεφάνων.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Καραγκούνης συνεχάρει τον γλύπτη για την εντυπωσιακή προτομή του Θ. Γρίβα, όπως και οι υπόλοιποι ομιλητές, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Βερύκιος είπε ότι «για τον Ε. Τύμπα έχω γράψει δημόσια για την αξία του ιδίου και των έργων του».

Στη συνέχεια ο αναφέρθηκε στον Θεοδωράκη Γρίβα παρουσιάζοντας την πορεία του από παιδί, με μια ιδιαίτερη αφήγηση των γεγονότων που πραγματικά σε καθηλώνει.

Ευχή όλων αυτή η εντυπωσιακή προτομή του Θ. Γρίβα η οποία βρίσκεται κάτω από τον πλάτανο δίπλα στις γιγάντιες ρίζες του, να ριζώσει στις καρδιές των Ελλήνων το πνεύμα οι αξίες των προγόνων μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.