Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Τα έσπασαν οι πυροσβέστες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Εισέβαλαν στο ισόγειο αφού έσπασαν την κεντρική γυάλινη είσοδο του υπουργείου
ImageHandler«Γυαλιά – καρφιά» τα έκαναν οι πυροσβέστες  στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την ώρα που είναι σε εξέλιξη συνάντηση των εκπροσώπων τους με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

Ένταση προκλήθηκε, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, όταν μια διμοιρία των ΜΑΤ, πλησίασε την είσοδο του υπουργείου. Οι συγκεντρωμένοι πυροσβέστες, νομίζοντας ότι θα τους απωθήσει, κατευθύνθηκαν και παρατάχθηκαν μπροστά στην είσοδο.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ανέβασαν τα ρολά, έσπασαν την γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο.

Αυτή την ώρα παραμένουν έξω από το κτήριο του υπουργείου περιμένοντας να ολοκληρωθεί η συνάντηση των εκπροσώπων τους με την υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη.


Το πρωί οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας που ζητούν την μονιμοποίηση ή την ανανέωση των συμβάσεών τους, συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.
Το ζήτημα αφορά 4000 πυροσβέστες, οι μισοί από τους οποίους δικαιούνται βάσει νόμου την μονιμοποίησή τους και οι υπόλοιποι την ανανέωση των συμβάσεών τους, που λήγουν αύριο Πέμπτη. Το ζήτημα «έχει κολλήσει», καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν προχωρούσε στην έκδοση ΦΕΚ, υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις είναι ελλιπείς.
Ακολούθησε πορεία στο Γενικό Λογιστήριο Κράτους, όπου οι πυροσβέστες άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.