Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα μαγαζιά δεν ανοίγουν, κλειστά μένουν, να μην γελιόμαστε

Τα μαγαζιά δεν ανοίγουν, κλειστά μένουν, να μην γελιόμαστε

Το τι έχει να γίνει με την εφαρμογή του click away στο λιανεμπόριο, από την ώρα που θα “ανοίξουν” τα μαγαζιά ενόψει Χριστουγέννων, είναι εύκολο να το φανταστεί κανείς.

Αρκεί να καταλάβουμε ότι τα μαγαζιά δεν ανοίγουν, κλειστά θα είναι και πάλι απλά θα κάνουν την δουλειά των κούριερ και του λεγόμενου “ηλεκτρονικού εμπορίου” που δεν είχε τις υποδομές που απαιτούνταν και κατέρρευσε.

Διότι ηλεκτρονικό εμπόριο με ένα παπί χόντα στρογγυλοφάναρο κι ένα σάιτ δεν γίνεται. “Γράψτο να το καταλάβουν”, μας έλεγε το πρωί έμπορος. “Δεν θα ανοίξουμε, όπως νομίζει ο κόσμος, δεν είναι καν τηλεφωνικό ραντεβού να μπαίνουν ένας-ένας στο μαγαζί. Το όλο θέμα είναι να μείνουν έξω από το μαγαζί”…

Κι έτσι, τα καταστήματα θα φωνάζουν κόσμο που θα είναι και άμαθος στην διαδικασία και θα διαμαρτύρεται ότι δεν έχει που να αλλάξει τις κάλτσες που δεν του κάνουν. Πέραν του ότι θα πρέπει οι μαγαζάτορες να αγοράσουν τώρα ασύρματο  “pos” που έχει και 300 και 400 ευρώ κι άντε να πειστούν ότι το χρειάζονται. Αλλά όπως είπε κι ο Άδωνις “ε, και τι να κάνουμε τώρα, αφού πρέπει να το πάρουν;”. Σωστό κι αυτό, να κάτι που δεν το είχαμε σκεφτεί!

Και δεν είναι καν το ενδεικτικό ότι χάθηκε η μπάλα, κατά το κοινώς λεγόμενον. Εδώ μας έλεγε το πρωί πάλι ο Άδωνις ότι ” αν δούμε χαμό στην Ερμού θα τα ξανακλείσουμε όλα”! Σώπα κύριε υπουργέ μας, και το σχέση έχουμε εμείς με την Ερμού; Η Ελλάδα θα έχει μπούσουλα την Ερμού ή κάποιες αγορές που έχετε εσείς ως αναψυχή και βόλτα; Ποιος το λέει αυτό;

Να μην τα πολυλογούμε. Μέσα σε μια τέτοια απόλυτη κρίση ήρθε και το καθιερωμένο ελληνικό χάος. Και πολύ άργησε. Τώρα είναι όλοι στα κάγκελα, υπάρχει παντού αγανάκτηση, όπως πάντα από τότε που κόπηκε το τσάμπα χρήμα.

Άλλωστε πως αλλιώς θα κλείναμε και πάλι και πως θα ξανανοίξουμε; Με αυτοσχεδιασμούς και άγνοια.

Γ. Συμψηρής

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ… ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.