Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Τα μηνύματα, τα αιτήματα και τα κλικ της παρουσίας Τσίπρα στο Αγρίνιο (φωτό, βίντεο)

Τα μηνύματα, τα αιτήματα και τα κλικ της παρουσίας Τσίπρα στο Αγρίνιο (φωτό, βίντεο)

«Tα 1.000 εκλογικά κέντρα να γίνουν χίλια “ταχυδρομεία” μέσα από τα οποία οι πολίτες θα στείλουν συστημένο γράμμα στο Μαξίμου και στον Μητσοτάκη», ζήτησε μιλώντας στο Αγρίνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η φράση αυτή συμπυκνώνει άλλωστε και το νόημα των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή τη συγκυρία καθώς επιχειρεί να κινητοποιήσει με σκοπό τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες της προσεχούς Κυριακής 15 Μαΐου που θα εκλέξουν τον πρόεδρο (αυτόν δηλαδή ως μόνο υποψήφιο) και τα μελη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Αγρίνιο ως τελευταίο σταθμό των περιοδειών του την ίδια ημέρα με την Άρτα, τόπο καταγωγής του. Δεν παρέλειψε βέβαια να το επισημάνει κάνοντας αναφορά στην εκλογική σημασία του νομού χαρακτηρίζοντας την πόλη «καρδιά της προοδευτικής παράταξης» και το νομό «πρωτοπόρο στους προοδευτικούς αγώνες».

Υποδοχή με συνθήματα για τη Δεξιά

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε θερμά δεκτός από στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που ήρθαν στην πόλη από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.
Βουλευτές, κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη από Αιτωλοακαρνανία αλλά και από Πάτρα και Ήπειρο συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό και ακολουθούσαν την περιοδεία του.

Η υποδοχή έγινε μόλις κόπασε η βροχή, λίγο πριν τις 8 μ.μ., στη συμβολή της Οδού Τσικνιά και του πεζοδρόμου Παπαστράτου όπου εκφώνησε και την ολιγόλεπτη ομιλία ανεβαίνοντας σε παγκάκι.

«Αλέξη γερά να φύγει η δεξιά», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι και άλλα συνθήματα όπως και «ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει η δεξιά». «Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να παλέψουμε ώστε να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα μετά τη μεταπολίτευση. Είναι βέβαιο ότι η δεξιά θα φύγει και εμείς θα δώσουμε το έναυσμα», ήταν η απάντηση του.

«Σήμερα από αυτήν την υποδοχή σας εδώ το κλίμα γυρνάει. Η πιο αληθινή δημοσκόπηση γιατί υπάρχουν οι δημοσκοπήσεις του δρόμου, των καφενείων και των τηλεοπτικών σταθμών» σημείωσε εκφράζοντας τη συγκίνηση του για την υποδοχή. Η αλήθεια είναι πως οι οπαδοί του κόμματος του τον αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό.

Σφοδρή ήταν η κριτική του στην Κυβέρνηση. «Σε όλη την Ευρώπη, παντού, βεβαίως έχουμε δυσκολίες, αλλά εδώ έχουμε τους ακριβότερους λογαριασμούς στο ρεύμα. Εδώ είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια, γιατί ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε εν όψει της ενεργειακής κρίσης, να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, να δώσει 7,5 εκατομμύρια ευρώ σε κλειστούς διαγωνισμούς και αναθέσεις, να βάλει τα γαλάζια Golden boys να είναι αυτά τα οποία παίρνουν παχυλούς μισθούς ενώ η κοινωνία στενάζει, και να δώσει στην κοινωνία τη ρήτρα της αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έχουν λεηλατήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτή τη ρήτρα την πρωτοφανή σε όλη την Ευρώπη. Αυτή η ρήτρα είναι ρήτρα Μητσοτάκη και απέναντι σε αυτή τη ρήτρα, εμείς θα απαντήσουμε με τη ρήτρα της πολιτικής αλλαγής»,ανέφερε.

Υπομνήματα και αιτήματα

Ο Αλέξης Τσίπρας στο κέντρο του Αγρινίου συνομίλησε με δεκάδες άτομα, πολίτες όλων των ηλικιών, εμπόρους και νεολαίους. Πόζαρε για πολλές σέλφι και δέχτηκε αρκετές αγκαλιές.

Στις επαφές άλλωστε που είχε με πολίτες σε όλη τη χώρα αναφέρθηκε και στην ομιλία του λέγοντας πως είδε «ανθρώπους οργισμένους, αγανακτισμένους, πού βρίσκονται σε κατάσταση βαθιάς θλίψης για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, για την συρρίκνωση της ελπίδας τους, των ονείρων τους, της ζωής τους».

Από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου έλαβε υπόμνημα με τις θέσεις για την αγορά ενώ υπόμνημα του παρέδωσε και η Συντονιστική Πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι όπως και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε..

Οι πολίτες του μίλησαν για πολλά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία από το Πανεπιστήμιο και τον Αχελώο ως και τον Παναιτωλικό αλλά φυσικά οι περισσότεροι εστίασαν στην ακρίβεια και τη δύσκολη καθημερινότητα .

Ο Αλέξης Τσίπρας ερχόμενος από Άρτα πως έκανε στάση σε χωριό του Βάλτου για φαγητό ενώ πριν αποχωρήσει από το Αγρίνιο επισκέφτηκε την έκθεση ζωγραφικής που οργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς» στο Δημοτικό κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. el_zorro

    στην Υγειά των βολεμενων (δημοσιο και ξερο ψωμί).

  2. 22

    ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΛΑΛΑΔΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.