Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Τρίτη στην Αιτωλοακαρνανία

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Τρίτη στην Αιτωλοακαρνανία

Καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα εως τις 5 το πρωί. Η εστίαση θα κλείνει μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα. 

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με στόχο να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι του Σαββάτου.

Από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης (όπως η Αιτωλοακαρνανία) και Αυξημένου Κινδύνου.

Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται οι πράσινες και κίτρινες περιοχές ενώ τα νέα μέτρα σε αυτές θα είναι καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα εως τις 5 το πρωί.

Στην δεύτερη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή Αττική και όλη η Βόρεια Ελλάδα και γι αυτές θα ισχύσει το ειδικό lockdοwn με αναστολή λειτουργίας εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Ανοιχτά θα είναι σε όλη την επικράτεια η βιομηχανία, το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Ανοιχτές παραμένουν υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε o Nίκος Χαρδαλιάς η εστίαση στις περιοχές της  Ζώνης Α θα κλείνει στις 23.30 το βράδυ αντί για 00.30 που ίσχυε μέχρι τώρα.

ΖΩΝΗ 1 – Επιτήρησης (σε αυτή εντάσσεται και η Αιτωλοακαρνανία)

Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»

Ειδικότερα τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλη στην Αιτωλοακαρνανία, με βάση τις ανακοινώσεις, είναι τα εξής:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «η μάσκα είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο». Η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας.

-Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. σε όλη τη χώρα, προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Του μέτρου εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.

Η εστίαση θα κλείνει στις 23.30 το βράδυ αντί για 00.30 που ίσχυε μέχρι τώρα. Εξαιρούνται take away και delivery χωρίς αλκοόλ.

– Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.

-Τηλεκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.

-αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας.

– ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

– στον Αθλητισμό επιτρέπονται προπονήσεις και δραστηριότητες χωρίς θεατές.

-Για τις συναθροίσεις Μέχρι 50 άτομα, με υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Anonimos

    Αν κάνει σεισμό μετά τις 00:00 – 5:00 επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.