Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Τα νεότερα για την κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα -Oυρές και οργή οδηγών

Τα νεότερα για την κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα -Oυρές και οργή οδηγών

Τι ανακοινώνουν η Γέφυρα Α.Ε. και η αστυνομία για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Γέφυρα Α.Ε. ενημερώνει  για το ατύχημα με φορτηγό που σημειώθηκε στο ρεύμα προς Ρίο και για τις νεότερες εξελίξεις ως προς την κυκλοφορία των οχημάτων. Εν συνεχεία, έκανε γνωστό, πως η κυκλοφορία μετατοπίζεται εκτάκτως στην ανατολική πλευρά του καταστρώματος, όπου διατίθεται μέχρι νεωτέρας μια λωρίδα  ανά κατεύθυνση.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναφέρουν τα εξής:

Σήμερα, Πέμπτη 28.3.2019 και ώρα 09:30 φορτηγό που διέσχισε τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης από το Αντίρριο με κατεύθυνση το Ρίο, προσέκρουσε σε μεταλλική υποδομή (πλαίσιο) στήριξης σήμανσης στην έξοδο του Ρίου, εξαιτίας ανύψωσης της καρότσας του, με αποτέλεσμα την πρόκληση βλάβης στο μεταλλικό πλαίσιο.Ως εκ τούτου, η κυκλοφορία διακόπηκε στο συγκεκριμένο ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ συνεργεία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επιχειρούν επί τόπου, στην κατεύθυνση του απεγκλωβισμού του οχήματος και της απομάκρυνσης της δοκού, μια διαδικασία που θα διαρκέσει μερικές ώρες.Προς το παρόν η κυκλοφορία στην κατεύθυνση από Ρίο προς Αντίρριο συνεχίζεται, με ολιγόλεπτους αποκλεισμούς, για την απομάκρυνση της δοκού, τη διέλευση εκτάκτων περιστατικών και τη μετατόπιση και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στην ανατολική πλευρά του καταστρώματος.Μεταξύ όλων των ενεργειών που εξελίσσονται για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, απόλυτη προτεραιότητα δίνεται στην ασφάλεια πρωτίστως των χρηστών.Πληροφορίες για το κοινό δίνονται μέσω του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών (Τηλ. 26340-39010 & 39011) και του λογαριασμού Twitter gefyra_news, οι αναρτήσεις στον οποίο εμφανίζονται και στην επίσημη ιστοσελίδα www.gefyra.gr

Σε συνέχεια της πρόσκρουσης φορτηγού σήμερα το πρωί σε μεταλλική υποδομή (πλαίσιο) στήριξης σήμανσης στην έξοδο του Ρίου,η κυκλοφορία μετατοπίζεται εκτάκτως στην ανατολική πλευρά του καταστρώματος, όπου διατίθεται μέχρι νεωτέρας μια λωρίδα  ανά κατεύθυνση.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω του ατυχήματος στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Χαρίλαος Τρικούπης, με απόφαση  του Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας στην Γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ», από την χ/θ 1+380 ,προκειμένου να εκτελεστούν έκτακτες εργασίες αποκατάστασης βλάβης σε γέφυρα σημάνσεως από την χ/θ 1+700 έως την 0+200 της Ολυμπίας Οδού, με διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ρίο, είσοδο στο ρεύμα κυκλοφορίας από Ρίο προς Αντίρριο (ανατολικό κατάστρωμα), με εφαρμογή αντιροής κυκλοφορίας των οχημάτων, εφαρμόζοντας εγκεκριμένο τυπικό σχέδιο (αντίθετης ροής).

Η εργοταξιακή σήμανση θα είναι σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εγκεκριμένο εγχειρίδιο λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με αποκλειστική ευθύνη και μέριμνα της εταιρείας «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.