Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Τα νεότερα για την δύσκολη πυρκαγιά στα Αμπέλια

Τα νεότερα για την δύσκολη πυρκαγιά στα Αμπέλια

φωτιαΜια από τις δυσκολότερες πυρκαγιές που κλήθηκε να διαχειριστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου την τελευταία δεκαετία είναι αυτή που παραμένει σε εξέλιξη σε περιοχή των Παρακαμπυλίων, κοντά στο χωριό Αμπέλια.
Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης δεν εμπνέει πλέον ανησυχία καθώς οι εστίες είναι συγκεκριμένες και δεν επεκτείνονται και θεωρείται πως έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Αναμένεται ωστόσο να σιγοκαίει για μέρες ακόμη σε περίπτωση που δεν… βρέξει.
Αυτό συμβαίνει γιατί η φωτιά είναι σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη υπερβάλλοντας εαυτόν . Απόγευμα Κυριακής και στην κατάσβεση συμμετέχουν επτά οχήματα με 25 πυροσβέστες , εξ’ αυτών κάποιοι στο πεζοπόρο τμήμα.
Πολύτιμη πάντως στην αντιμετώπιση της φωτιάς θεωρείται η συμβολή της Αυτοδιοίκησης , τόσο της τοπικής κοινότητας όσο και του δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας γκρέιντερ και μηχανήματα των οποίων συμμετείχαν στις διανοίξεις δρόμων.
Ακριβής εκτίμηση της δασικής έκτασης που έγινε στάχτη ακόμη δεν μπορεί να γίνει. Γίνεται λόγος πάντως για 350 στρέμματα αλλά αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η έκταση που κάηκε είναι πολύ μεγαλύτερη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Σακης

    3 μέρες με 350 στρέμματα καμμένα….γελάει ο κόσμος με την ΠΥ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.