Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2019

Τα πανό που ξέμειναν στο νοσοκομείο και το ρεκόρ των ΤΟΕΒ: άσχετα μεταξύ τους αλλά παράδοξα…

IMG_20180613_132219

Δυο απορίες από την τοπική ειδησεογραφία έχουμε για σήμερα σε τούτο το blog. Δύο πράγματα που μας έκαναν μεγάλη εντύπωση από χθες που πέσαμε πάνω τους. Μεταξύ τους δεν έχουν κάποια σχέση φυσικά και οποιοσδήποτε συσχετισμός μακριά από τον γράφοντα.

Το πρώτο είναι το πανό που έχει ξεχαστεί στην εξωτερική πόρτα του νοσοκομείου Αγρινίου και τούτο  το  δεύτερο στην είσοδο προς τις κλινικές. Το ερώτημα που προκύπτει, ειλικρινά και αβίαστε, είναι για ποιον λόγο έμειναν εκεί τα πανό; Η κινητοποίηση έγινε, μάλιστα με πολλές αιρέσεις και με διαφοροποίηση από την πλειοψηφία των εργαζομένων και των γιατρών, που έκαναν τις δικές τους κινήσεις και ενημερώσεις.

Η ερώτηση είναι λοιπόν: τι το άθικτο κι ανέγγιχτο έχει το πανό του ΠΑΜΕ που πρέπει να μείνει εκεί τόσες μέρες μετά την ακτιβιστική πολιτική πράξη που έλαβε χώρα; Πόσες μέρες πρέπει να περάσουν μέχρι να το πάρει κάποιο μέλος του ΠΑΜΕ; Μια εβδομάδα, ένας μήνας, λίγες μέρες; Η ερώτηση «τι σε πειράζει εσένα», δεν είναι αποδεκτή. Όσα μάθαμε να μην μας ενοχλούν- αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς -είναι , και ήταν πάντα, μια μεγάλη αδικία και μια καταπίεση που ο γράφων την βαρέθηκε. Ερωτάται λοιπόν ο οιοσδήποτε αρμόδιος: πότε κατεβαίνουνε τα πανό; Κι όχι μόνο αυτό ε; Υπάρχουν κι άλλα, πολλά που μένουν ακόμη και μήνες στη θέση τους.

Η δεύτερη ερώτηση τώρα. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ είπε χθες πως από τα 40 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε στην κρατική ΔΕΗ(άρα σε όλους μας) τα ΤΟΕΒ και οι ΓΟΕΒ, το 20% ανήκει στην περήφανη, αδάμαστη και λεβεντογέννα Αιτωλοακαρνανία! «Δεν είναι ότι δεν έχουν να δώσουν, γιατί οι αγρότες σε άλλες περιοχές πληρώνουν όσο μπορούν, αυτό είναι φαινόμενο που έχει να κάνει με την περιοχή», είπε ο κρατικός μάνατζερ για την αυτοδιάθεση, την αυτοδιαχείριση και την περηφάνια μας.

Η απορία εδώ λοιπόν είναι η εξής: ξέρει κανένας να μας πει υπεύθυνα γιατί στα δικά μας  μέρη τόσο «χιόνι» στην κρατική ΔΕΗ(δηλαδή στον ελληνικό λαό)από τους αγρότες μας; Γιατί εδώ και όχι αλλού; Ποιος μας έκανε τόσο μερακλαντάν; Η ερώτηση είναι ειλικρινής, δεν μπορεί να φταίει το νερό ή καιρός, πρέπει να υπήρξε κάποια τάση, φιλοσοφία, αίσθηση που έκανε τους δικούς μας αγρότες να «μην πληρώνουν, μην πληρώνουν», ε;

Πάσα εξήγηση αποδεκτή  στις απορίες μας.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΑΚΟΥΣΕ ΦΙΛΕ Γ.Σ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ
  Α) ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΕΚΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΣΕΙΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΑΝ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.
  Β) Η ΔΕΗ ΑΝΙΚΕΙ ΚΑΤΑ 34% ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΤΑ 17%ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 49% ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ????
  ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.
  ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ????

 2. Μ.Λ

  Μπράβο πολύ καλά του τα λες! Δεν τον ενοχλούν τα χάλια της υγείας αλλά το πανώ που γράφει ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΌΛΟ ΤΟ ΛΑΌ. Έτσι και στο Μεσολόγγι, ενόχλησε τους «αρμόδιους» και έσπευσαν άμεσα να σβήσουν ένα σύνθημα που έγραφε Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ και ήταν γραμμένο στη μάντρα του γηπέδου ενώ άφησαν όλα τα υπόλοιπα συνθήματα με του κόσμου τις βρισιές. Τόσο εγκληματικά ΣΤΗΜΕΝΟΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.