Σάββατο, Μάρτιος 23, 2019

Τα παιδιά του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου γίνονται συγγραφείς για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

17o-glykia-oikogeneia (6)

Σε συνέχεια των Δράσεων του 17ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου που αφορούν στην διαφορετικότητα και την ευαισθητοποίηση γύρω από τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 (ΣΔ-1) που τυγχάνει να φοιτούν στο σχολείο, οι μαθητές της Γ’ Τάξης εξέπληξαν όμορφα για άλλη μια φορά!
Πριν έναν χρόνο περίπου η Παιδίατρος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Αιτωλοακαρνανίας “Γλυκιά Οικογένεια”, Χριστίνα Νείλα, κλήθηκε από την Διεύθυνση του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και τους δασκάλους της Β’ τότε τάξης του και πραγματοποίησε μια ομιλία ευαισθητοποίησης για τον ΣΔ-1 στα παιδιά με κοινό τους μικρούς μαθητές. Προς έκπληξη όλων, η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης και πολύ ουσιαστική. Ένα χρόνο μετά τα ίδια παιδιά προχωρούν παρακάτω και δίνουν δύναμη για νέες δράσεις που τελικά πιάνουν τόπο και έχουν όμορφα αποτελέσματα.
Με την καθοδήγηση της σχολικής νοσηλεύτριας Γεωργίας Μπερμπερίδη, της δασκάλας τους Στέλλας Μπλιασκούνη, των δασκάλων ειδικής αγωγής Αργυρούλας Νταλιάνη και Μαρίας Τσιάμη, αλλά και του δασκάλου των καλλιτεχνικών Αντώνη Χατζητρακόσα τα παιδιά μεγαλούργησαν.
Συνέλαβαν την ιδέα, έφτιαξαν την ιστορία, μίλησαν για την διαφορετικότητα αλλά και την καθημερινότητα των παιδιών και συμμαθητών τους με ΣΔ-1, δημιούργησαν και εμπλούτισαν το σενάριο, έκαναν την εικονογράφηση και το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ όμορφο παραμύθι…
«Ο Γλυκός Μένιος» είναι ένα παραμύθι φτιαγμένο βιωματικά από γλυκά και τρυφερά παιδιά για άλλα παιδιά!
“Μπράβο στο σχολείο! Μπράβο στους επιμελητές εκπαιδευτικούς! Μπράβο στα παιδιά!!!
Ο σύλλογός μας θα προβάλλει, θα επικροτεί και θα συμβάλλει τα μέγιστα σε τέτοιες όμορφες δράσεις!!!” αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Διαβητικών Αιτωλοακαρνανίας “Γλυκιά Οικογένεια”.

17o-glykia-oikogeneia (1)

17o-glykia-oikogeneia (2)

17o-glykia-oikogeneia (3)

17o-glykia-oikogeneia (4)

17o-glykia-oikogeneia (5)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.