Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Τα στάδια του φυσιολογικού τοκετού – Τι μπορεί να κάνει η γυναίκα για τον πόνο

Τα στάδια του φυσιολογικού τοκετού – Τι μπορεί να κάνει η γυναίκα για τον πόνο

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι μία πανέμορφη διαδικασία που συγκριτικά με την καισαρική, έχει πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχάς ενισχύει την σχέση μεταξύ μητέρας και παιδιού και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την δημιουργία των πιο έντονων και ανεπανάληπτων συναισθημάτων στην ζωή της γυναίκας και του ζευγαριού.

Φυσιολογικός τοκετός και πόνος

Ο κάθε τοκετός είναι επώδυνος, ωστόσο υπάρχουν πολλές μέθοδοι που ανακουφίζουν την γυναίκα πριν και κατά τη διαδικασία ώστε να χαλαρώσει και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του γιατρού για την επιτυχή διαδικασία. Σε συνεργασία με τον γυναικολόγο και την μαία γίνονται ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης, μασάζ, χρήση μάσκας οξυγόνου και αν είναι αναγκαίο επισκληρίδιος αναισθησία. Συνήθως επιλέγεται επισκληρίδιος ένεση, όταν ο τοκετός διαρκεί πολλές ώρες.

Τι συμβαίνει στον τοκετό

Ένας τοκετός αποτελείται από 3 στάδια. Πρώτα το στάδιο της διαστολής, έπειτα το στάδιο της γέννησης και το στάδιο της αποκόλλησης του πλακούντα από την μήτρα.Στο στάδιο της γέννησης που είναι και το σημαντικότερο η γυναίκα πρέπει να εφαρμόζει πλήρως τις οδηγίες του γιατρού,ώστε να βρίσκεται σε μία θέση που θα διευκολύνεται, ώστε να ξεκινήσει το σπρώξιμο. Ουσιαστικά κάθε φορά που έρχεται σύσπαση θα πρέπει η γυναίκα να σπρώχνει.Οι συσπάσεις δεν θα τελειώσουν μετά τη γέννηση του μωρού αλλά μετά την εξαγωγή του πλακούντα.

Ο μαιευτήρας Μιχάλης Λαζανάκης και η FionaMcIntosh προτείνουν φυσιολογικό τοκετό στο νερό με πολλά ευεργετικά αποτελέσματα όπως είναι η χαλάρωση των ωδίνων του τοκετού αλλά και την μείωση της πιθανότητας τραυματισμού στο περίνεο.

Εκτός από τις μαιευτικές υπηρεσίες στην γυναικολογική κλινική VenusMed, θα βρείτε και γυναικολογικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την περίοδο της γυναίκας (αίμα περιόδου, γονιμότητα κ.α.)

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Μιχάλης Λαζανάκης, Αθήνα

Gynaecologist – ObstetricianMichaelLazanakis, Athens

https://venusmed.gr/

https://venusmed.gr/en/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.