Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Taboo για το Αγρίνιο το καρναβάλι

Taboo για το Αγρίνιο το καρναβάλι

Δεν είναι λίγες οι φορές που τέτοια εποχή η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το γιατί στο Αγρίνιο δεν γίνεται καρναβάλι. Ή ακόμα καλύτερα γιατί η πόλη δεν κινείται στους ρυθμούς της αποκριάς.

Άλλοι λένε ότι είναι η Πάτρα κοντά. Άλλοι ότι φταίει ο Δήμος που δεν διοργανώνει. Άλλοι ότι αντιδρά το θρησκευτικό status.

Η αλήθεια είναι ότι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Αγρίνιο δεν ήταν ποτέ συντεταγμένες σε στυλ παρέλασης ( με εξαίρεση το καρναβάλι του Αγίου Κωνσταντίνου πολλά χρόνια πριν) αλλά σκόρπιες εκδηλώσεις και πυρήνες σε διαφορετικές μέρες και μέρη στο κέντρο της πόλης.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε  τις Τσικνοπέμπτες μαγαζιών και ιδιωτών (που φέτος δεν βοήθησε ο καιρός) αλλά και προσπάθειες φορέων όπως το 4ήμερο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Σε γενικές γραμμές οι απόκριες στο Αγρίνιο είναι υπόθεση συλλόγων και φορέων που διοργανώνουν χορούς αλλά και αποκριάτικων πάρτυ μαγαζιών. Αν δεν υπήρχαν όλα τα παραπάνω, δεν θα καταλάβαινε κανείς ότι διανύουμε Τριώδιο.

Και όντως..επικρατεί η άποψη ότι δεν το έχουμε στη κουλτούρα μας. Ότι αν μασκαρευτούμε, θα μας κοιτάνε οι άλλοι σαν χάνοι και τα συναφή.

Από την άλλη, για να προσφέρεις άλλο ένα καρναβάλι μήπως πρέπει να καινοτομήσεις. Γιατί πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα ή και πιο κοντά ( Γαλαξίδι)  έγιναν ελκυστικές τις ημέρες αυτές γιατί παρουσίασαν κάτι διαφορετικό… και προπάντων βγαλμένο από την παράδοση.

Για την ώρα ας αρκεστούμε στην υπάρχουσα κατάσταση μέχρι την επόμενη χρονιά, μιας που ο “καλός” καιρός δεν βοηθά σε περαιτέρω σκέψεις… για να σπάσουν τα (καρναβαλικά) taboo.

Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.