Δευτέρα, Μάρτιος 25, 2019

Η τακτική στις αυτοδιοικητικές εκλογές απασχόλησε τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ

Οι “προοδευτικές” συμμαχίες, ο Κατσιφάρας και ο…Μοσχολιός.

dimot_perifer_aftodioik_ekloges_kalpes_aftodioikisi-620x320

Μπορεί η διαβούλευση για τη μεταρρύθμιση («Κλεισθένης»)να είναι σε εξέλιξη και να μην είναι ακόμη δεδομένοι οι όροι της επόμενης εκλογικής μάχης αλλά αναμφίβολα η Αυτοδιοίκηση έχει εισέλθει σε προεκλογική τροχιά.
Οι διεργασίες στα κόμματα δειλά-δειλά έχουν ξεκινήσει και ένα μεγάλο ερώτημα είναι το πως θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μυστικό πως το κυβερνών κόμμα στην Αυτοδιοίκηση δεν έχει αναφορές ικανές για να του δώσουν πλειοψηφίες και αναζητά τη στρατηγική. Αυτή φέρεται να ακούει στο όνομα «ευρύτερες προοδευτικές συμμαχίες». Να στηριχθούν πρόσωπα δηλαδή που μπορούν να εκφράσουν το χώρο της κεντρώας και της ριζοσπαστικής αριστεράς ασχέτως κομματικών καταβολών. Κάτι σαν τον Μπουτάρη δηλαδή…
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές λοιπόν ήταν το αντικείμενο συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε χώρα χθες σε ξενοδοχείο του Αγρινίου. Παρόντες και οι βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου και κάποια αυτοδιοικητικά στελέχη, μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Τραπεζιώτης.
Η ατζέντα της Αυτοδιοίκησης τέθηκε επί τάπητος στη ζωηρή συζήτηση και ελαφρώς και τα πρόσωπα. Κυρίως ο Κατσιφάρας, ο περιφερειάρχης… Άλλωστε στις Περιφέρειες παίζεται το παιχνίδι των πολιτικών εντυπώσεων. Ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα διακινείται ευρέως πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο ίδιος ο Κατσιφάρας καλοβλέπουν το ενδεχόμενο της συμπόρευσης. Αναπόφευκτα το όνομα έπεσε και στη χθεσινή σύσκεψη. Αρκετοί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ το βλέπουν θετικά. Αυτό ωστόσο που εκτίμησαν οι παρόντες στη χθεσινή συνάντηση ήταν πως δεν το καλοβλέπουν οι βουλευτές. Άλλωστε οι προθέσεις τους είναι ευανάγνωστες σε πολλά δελτία τύπου που εκδίδουν από κοινού το τελευταίο διάστημα.
Πάντως στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να συγκροτηθεί 10μελής επιτροπή που θα «τρέξει» τις διεργασίες για τη μάχη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Δεν μπορούσε βέβαια να λείψει και το ζήτημα του Αγρινίου. Ενόσω στις κουβέντες που γίνονται στα διάφορα στέκια της πόλης οι συζητήσεις έχουν φουντώσει για το πρόσωπο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και αν θα είναι εκ νέου ο Τραπεζιώτης (πολλοί το θεωρούν αυτονόητο και δικαιωματικό του αλλά-παραδόξως- όχι όλοι στον κομματικό μηχανισμό) χθες επισημάνθηκε η ανάγκη μεγάλης συμμαχίας για την αλλαγή στο δήμο. Προφανώς αυτή τη συμμαχία θα επιθυμεί και ο ίδιος ο Τραπεζιώτης. Όταν πάντως στέλεχος ανέφερε πως το 2014 «κάναμε αγώνα να διώξουμε τον Μοσχολιό» πήρε την απάντηση πως δεν έχει τεθεί θέμα συνεργασίας με τον Μοσχολιό…
Όπως και να έχει, η χθεσινή σύσκεψη ήταν διερευνητική και σύμφωνα με στελέχη χρήσιμη και εποικοδομητική. Το σίγουρο είναι πως οι διεργασίες τώρα αρχίζουν και μετά το καλοκαίρι θα φουντώσουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.