Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Η ταλαιπωρία αγρότη από τα Παρακαμπύλια που κατηγορείται για…παρεμπόδιση κυκλοφορίας

Η ταλαιπωρία αγρότη από τα Παρακαμπύλια που κατηγορείται για…παρεμπόδιση κυκλοφορίας

TRAKTER

Ο ουρανός στο κεφάλι έπεσε ξαφνικά σε πολίτη από τα Παρακαμπύλια όταν έλαβε κλήση για παρεμπόδιση κυκλοφορίας από το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας αφού το …τρακτέρ του συμμετείχε στα μπλόκα των αγροτών στον Άγιο Νικόλαο Λευκάδας. τον περσινό χειμώνα !
Μόλις έλαβε στα χέρια του το έγγραφο ,αμέσως έτρεξε κάτω από τον έλατο που έχει παρκαρισμένο το τρακτέρ του- παροπλισμένο εδώ και μια τετραετία,- κι αφού διαπίστωσε ότι κανένας δεν είχε βάλει την δεξιά μπροστινή ρόδα που έλειπε και ότι μηχανή του είχε παραδώσει πνεύμα προ καιρού, κατευθύνθηκε με φίλο του στο δικαστικό μέγαρο του Αγρινίου . Εκεί του είπαν ότι δεν καταζητείται από Αγρίνιο και θα πρέπει να ψάξει που καταζητείται(!), εννοώντας προφανώς την αστυνομική διεύθυνση Λευκάδας ή Βόνιτσας που επιλαμβάνονται της κατάστασης!
Ταραγμένος ο συντοπίτης μας ,πραγματικό ράκος, αφού υπήρξε υπόδειγμα πάντα ευσυνείδητου πολίτη απευθύνθηκε στην γεωργική ένωση Αγρινίου, οι οποίοι μάλλον τον “κατσάδιασαν” επειδή δεν συμμετείχε στα μπλόκα των Αγρινιωτών αλλά προτίμησε να πάει στην Λευκάδα ωστόσο εξήραν το αγωνιστικό του πνεύμα!
Μάταια ο πολίτης προσπαθούσε να τους αποδείξει ότι ένα τρακτέρ παροπλισμένο εδώ και τέσσερα χρόνια δεν θα μπορούσε να μετακινηθεί ούτε δύο μέτρα!
Κατόπιν αυτών και μη έχοντας άλλη επιλογή απευθύνθηκε σε δικηγόρο στον οποίο υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι όχι μόνο δεν συμμετείχε ποτέ στις κινητοποιήσεις του Ακτίου και Αγίου Νικολάου Λευκάδας αλλά και σε καμία παρόμοια κινητοποίηση και ότι το…επαναστατικό τρακτέρ βρίσκεται μόνιμα κάτω από τον Έλατο του χωραφιού του χωρίς καμία επαναστατική διάθεση!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας και από όσα διέρρευσαν από τον ίδιο η παρεξήγηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι αριθμοί των γεωργικών μηχανημάτων φέρουν το διακριτικό Α.Μ (αγροτικό μηχάνημα) το οποίο είναι κοινό για όλους τους νομούς της Ελλάδας!
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συμπίπτει ο αριθμός με άλλο τρακτέρ άλλου νομού αφού το διακριτικό είναι ακριβώς το ίδιο.
Το παραπάνω επιχείρημα επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι άλλα 3 “ήρεμα” τρακτέρ δεν μετακινήθηκαν -έπειτα από παρόμοιες ενστάσεις-ποτέ στα συγκεκριμένα μπλόκα παρότι καταγράφηκαν στα κιτάπια της τοπικής αστυνομίας!
Ο άτυχος συντοπίτης μας που δεν έχει λάβει ποτέ κλήση ούτε για παράνομο παρκάρισμα και το δικαστήριο το έβλεπε μόνο από τηλεόραση, καλείται τώρα να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, μέσα από μια δικαστική διαδικασία πρωτόγνωρη γι αυτόν όντας εντελώς ανίδεος για τα όσα του καταλογίζονται..
Ο ίδιος μάλιστα θέλοντας να αστειευτεί με όλα όσα του συμβαίνουν ,λέει στους οικείους του ότι μόνο τα περίφημα “AWACS ” της στρατιωτικής βάσης του Ακτίου θα μπορούσαν να μεταφέρουν το τρακτέρ του στα μπλόκα και ότι τελικά αυτό που κατάλαβε είναι ότι παρότι ήταν τύπος και υπογραμμός σε όλη του την ζωή τελικά δεν κάνει ούτε γι αυτό ούτε και για επαναστάτης!!!
Η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη και έχει ενδιαφέρον η κατάληξη της! Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε να λυθεί η παρεξήγηση και να υπάρξει αίσιο τέλος γιατί πραγματικά μη αθωωτική απόφαση θα ήταν εξαιρετικά άδικη για τον συντοπίτη μας!

http://parakampylianews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.