Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Τελευταίες πληροφορίες και μια αυτοανακοίνωση για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Τελευταίες πληροφορίες και μια αυτοανακοίνωση για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Eντός της προσεχούς εβδομάδας εκ των πραγμάτων αναμένεται η οριστικοποίηση της λίστας των υποψήφιων βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας.

Συνωστισμός για συμμετοχή στην περίπτωση του νομού μας δεν καταγράφεται παρά την προοπτική εκλογικής νίκης του κόμματος.

Η ονοματολογία πλέον περιστρέφεται γύρω από ελάχιστα ονόματα την ώρα που το ψηφοδέλτιο στο μεγαλύτερο βαθμό του είναι «κλειδωμένο».

Δεδομένη αυτοδικαίως-κατά τα κομματικά ειωθότα- θεωρείται η συμμετοχή των βουλευτών Μάριου Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη ενώ έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι υποψηφιότητες του Σπήλιου Λιβανού και Βασίλη Φεύγα από τον περασμένο Ιανουάριο.

Προ ελάχιστων ημερών  εξάλλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της κυρίας Τόνιας Αράχωβα που πρωτοεμφανίστηκε στο πολιτικό σκηνικό μόλις πρόσφατα καθώς συμμετείχε στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος καταλαμβάνοντας σε σταυροδοσία την 36η από τις 42 υποψηφιότητες.

Κατά συνέπεια τέσσερις θέσεις δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί . Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάντως φέρεται να οριστικοποιείται η υποψηφιότητα του Ναυπάκτιου δικηγόρου Χρήστου Παΐσιου  που  ήταν υποψήφιος και το 2015.

Αναφορικά με τις γυναικείες υποψηφιότητες δεδομένη φέρεται αυτή της οικονομολόγου  Μαρίας Καλπουζάνη που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο ενώ εκ νέου θα είναι η Γεωργία Μπόκα, πολιτευτής το 2012 και το 2015, που μάλιστα δεν αποδέχτηκε προτάσεις για συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές όντας προσηλωμένη στο στόχο της Βουλής.

Το όνομα της κυρίας Αναστασίας Σακαρέλη  διακινείται εξάλλου το τελευταίο διάστημα για συμμετοχή στη λίστα ενώ η ίδια προφανώς έχει  εγκυρότερες πληροφορίες καθώς σήμερα με ανάρτηση  της στο facebook έκανε γνωστή την υποψηφιότητα της.   Tα προαναφερόμενα πρόσωπα πάντως εχουν ενημερωθεί να προβουν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σημειωτέον εξάλλου πως εσχάτως διακινήθηκε στις διεργασίες και το όνομα της ξηρομερίτισσας Αφροδίτης Μπουμπούλη.

Κομματικοί παράγοντες ωστόσο που έχουν εικόνα των διεργασιών δεν αποκλείουν την πιθανότητα έκπληξης. Έκπληξη που θα έχει να κάνει με συμμετοχή 6ου άνδρα στο ψηφοδέλτιο  καθώς δυο πρόσωπα είναι στα υπόψιν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παγιωμένη βέβαια είναι η αίσθηση πως η λίστα θα περιλαμβάνει τέσσερις γυναίκες καθώς προβλέπεται ποσόστωση 40% σε κάθε νομό. Ωστόσο υπάρχει και ένα …παραθυράκι: Αν σε ένα νομό οι γυναικείες υποψηφιότητες είναι κάτω του 40%,  το ποσοστό αυτό  μπορεί να καλυφθεί από έναν άλλο νομό της ίδιας  περιφέρειας (εν προκειμένω Ηλεία και Αχαΐα) που θα έχει περισσότερες του υποχρεωτικού γυναικείες υποψηφιότητες.

H κυρία Σακαρέλη ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της: 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. ΚΩΣΤΑΣ Λ

  Η ΚΑΤΆΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΊΩΝ ΈΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΊ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΩΣΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 2. Ανώνυμος

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΄΄ΜΟΥΣΑΦΙΡΕΟΙ΄΄ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ !! CHRISTOS

 3. Anonimos

  Μικροί, μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί
  χρωστάμε όλοι στο χάρο μια ψυχή
  μουσαφιραίοι ήμαστε στο χώμα που πατάμε
  απ’ το μηδέν προήλθαμε και στο μηδέν θα πάμε.

  Του χάρου το γραμμάτιο
  όλοι θα το ξοφλήσουμε
  τι σήμερα τι αύριο
  τη στράτα μας θα κλείσουμε.

  Κανείς δεν μένει για πάντα στη ζωή
  και κάποιο χέρι μας κόβει την πνοή
  ανθρώποι με διπλή ψυχή στον κόσμο δεν υπάρχουν
  κι οι πλούσιοι και οι φτωχοί το ίδιο τέλος θα `χουν.

  Του χάρου το γραμμάτιο
  όλοι θα το ξοφλήσουμε
  τι σήμερα τι αύριο
  τη στράτα μας θα κλείσουμε.

 4. Ανώνυμος

  ΄΄ΜΑΥΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΑΣΠΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ -ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ΄΄ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ …… CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.