Δευτέρα, Ιανουάριος 21, 2019

Τελικά ποιος διοικεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;

pol-perifereia

Λέγεται πως είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν εδώ και καιρό με τον ρόλο που φέρεται να έχει «αναλάβει» η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας και «δεξί χέρι» του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.
Το τελευταίο διάστημα η μετακίνηση δύο υπαλλήλων στις υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κατέστη μείζον ζήτημα ενώ το θέμα «σηκώθηκε» με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις , πήγε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από επερώτηση, για να καταλήξουμε πως η απόφαση ήταν εσωτερική φύσης για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών.
Κι όμως σε ανάρτηση που έκανε πρόσφατα μία εκ των δύο υπαλλήλων στον λογαριασμό της στο facebook, ενώ μετέβαινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η εκτελεστική γραμματέας της έγραψε πως έπρεπε να έχει βρει την ίδια, προφανώς για να έχει άλλη κατάληξη το θέμα της! «Αργήσατε, έπρεπε να έρθετε να με βρείτε», λέει η Εκτελεστική Γραμματέας για απόφαση που εξέτασε και επικύρωσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Διοίκησης, προφανώς μετά από εισήγηση της χωρικής Αντιπεριφερειάρχη. Ανοιχτά όλα, σε κοινή θέα! Ανοιχτή και δημόσια υπονόμευση εκλεγμένων, δηλαδή, με καθαρή υπέρβαση αρμοδιότητας, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος.
Και δεν σταματούν εδώ τα αδιανόητα. Προ ολίγων ημερών η ίδια η Περιφέρεια εξέδωσε δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης , μίλησε για όλα και μάλιστα βγήκε η εξής απλή ανακοίνωση πάνω στο θέμα: « Αναφορικά με τις μετακινήσεις προϊσταμένων, αυτές πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, εντός του γεωγραφικού ορίου της Ενότητας και με βάση, τις σχετικές εισηγήσεις των ιεραρχικά ανωτέρων θέσεων ευθύνης!»
Πόσο σαφέστερα να το πουν δηλαδή και ο Σύλλογος και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης; Βγαίνει επίσημο δελτίου Τύπου από την Περιφέρεια και μετά η εκτελεστική γραμματέας υποσκάπτει ό, τι έχει ανακοινωθεί;
Και το ερώτημα είναι, άραγε, τα γνωρίζει όλα αυτά ο κ Κατσιφάρας; Τελικά διοικεί ο ίδιος ή κάποιος άλλος αντ’ αυτού; Διότι αν δεν γνωρίζει τα παραπάνω, τότε κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει, ενώ αν τα γνωρίζει τότε έχει εκχωρήσει μέρος της Αρχής του σε διοικητικό στέλεχος που δεν εξέλεξε κανένας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.