Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Τέλος το «Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια» ως όνομα! Καλή ιδέα το οδός Γαβρόγλου για την Παπαστράτου…

papa2

 

Νομίσατε ότι τα έχετε δει όλα στην εκπαίδευση στον καιρό μας; Νομίσατε ότι μόνο στις πανελλαδικές έχει θέμα τη μια μέρα για το πώς «οι προηγμένες κοινωνίες είναι ενοχικές» και την άλλη για το πώς η ιδιωτική εκπαίδευση υποδαυλίζει το ταξικό και οικονομικό χάσμα; Ε, μάθετε ότι ιστορικά ονόματα σχολείων όπως το «Παπαστράτεια» πρέπει να τα ξεχάσετε.

Στην εγκύκλιο που έχει πάει παντού για τον Προγραμματισμό Εκπαιδευτικού Έργου της νέας χρονιάς  οι διευθυντές έμαθαν πως πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα «myschool» και να αλλάξουν το όνομα του σχολείου τους, μην αφήνοντας άλλο προσδιορισμό εκτός αριθμού, βαθμίδας  και περιοχής!

Όπως λέει η εγκύκλιος: «α) Τα αναλυτικά στοιχεία εγγραφών για το σχολικό έτος 2018-2019 καταχωρούνται με ευθύνη των Διευθυντών/Προϊσταμένων τους, στα σχετικά πεδία του Πληροφοριακού Συστήματος myschool (…)οι σχολικές μονάδες, με ευθύνη των Διευθυντών τους, στο πεδίο της πληροφοριακής πλατφόρμας mySchool οφείλουν να προβούν στις αναγκαίες αλλαγές ώστε η ονομασία – επωνυμία του σχολείου να αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα χωρίς κανενός άλλου τύπου προσδιορισμό. (πχ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ)»

Θα μου πείτε, σιγά, θα αλλάξει κι εμείς θα τα λέμε πάλι Παπαστράτεια. Όπως με τη Μακεδονία, όλος ο κόσμος θα τη λέει την παραπάνω χώρα Μακεδονία κι εμείς θα τη λέμε «Πέρα Τούμπα». Αμ δε, δεν αλλάζει μόνο το όνομα στις πινακίδες αλλά και σε κάθε έγγραφο που θα αφορά το σχολείο. Θα πέσει σιωπή, πως το λένε;

Μη ρωτήσετε την στήλη πως και δεν το πήραμε χαμπάρι το θέμα, έχει κάπου ένα μήνα που είναι σε γνώση της εκπαιδευτικής κοινότητας(δε θέλω γέλωτες), κάπου από τις 3 Μαΐου.

Το πρόβλημα, ορέ κολλημένοι που κυβερνάτε, είναι ότι τα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια δεν ονομάστηκαν πρόσφατα έτσι αλλά κάπου στη δεκαετία του ‘30! Ναι, θέλατε να «χτυπήσετε» τον νόμο Στυλιανίδη(άλλος γίγας εκείνος…) διότι κάτι τέτοια τα βρίσκετε πολύ ελιτίστικα και εκτός… «δημοκρατικού» σχολείου. Όντως σε κάποιες περιπτώσεις οι διευθυντές έψαχναν όνομα.

Αλλά, ειλικρινά, περιμένω να δω αντιδράσεις και από τους γονείς και από τους πολιτιστικούς θεματοφύλακες του τόπου και από τον δήμο. Ειλικρινά θέλω να δω τι θα κάνει ο δήμος Αγρινίου όταν θα πρέπει αλλάξει αυτό το συμβολικό όνομα της πόλης.

Η στήλη, όπως ήδη γνωρίζετε, έχει πάντα προτάσεις. Επειδή μόνο από τρολάρισμα καταλαβαίνουν οι κρατούντες πια(από τι να καταλάβουν; από… λαϊκούς αγώνες; μα στον δρόμο είναι μόνο όσοι «πρέπει», πλέον…) προτείνει ευθαρσώς να μετονομαστεί η Οδός Παπαστράτου σε Οδό Γαβρόγλου. Θα υπάρξει «μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση» που έλεγε και ο σύντροφος Μάο!

 

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΚΥΝΗΓΟΣ

    Κυριε {Υ}περαστικε σας ευχομαι ολοψυχα …….περαστικα σας……..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.