Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Τέλος στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Τέλος στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

xyta mesologgiou
Ανεστάλη η λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, εξαιτίας της επιβάρυνσης που έχει υποστεί.

Το πρόβλημα εντοπίζεται όχι μόνο στο γεγονός ότι έχει κορεστεί από τα απορρίμματα και δεν έχει πλέον πολλά περιθώρια, αλλά και στις έντονες βροχοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος. Με τις πολλές βροχές ο ΧΥΤΑ έχει κρατήσει νερό, το οποίο πρέπει να απομακρυνθεί για να ξαναδεχτεί σκουπίδια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Παπαδόπουλο. Για το λόγο αυτό έχουν ήδη κατατεθεί αιτήματα για την προσωρινή μεταφορά των σκουπιδιών του δήμου Μεσολογγίου στους ΧΥΤΑ Ναυπάκτου, Λεπενούς και Παλαίρου.

Εν τω μεταξύ επιβαρυντική είναι και η καθυστέρηση στην δημοπράτηση των δυο νέων κυττάρων, εξαιτίας των ενστάσεων που κατέθεσε ο ένας εκ των δυο ενδιαφερόμενων εργολάβων, οι οποίες δημιούργησαν δικαστική εμπλοκή. Ο Σύνδεσμος προφανώς είχε βασιστεί στην κατασκευή τους, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων στο δήμο Μεσολογγίου.

Πηγή: aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΤΑ ΧΥΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΧΥΤΑ ΜΑΤΣΟΥΚΙΟΥ Η ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.