Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Τέλος στο κάπνισμα στο αυτοκίνητο όταν υπάρχουν μέσα παιδιά

telos-sto-kapnisma-sto-autokinito-otan-uparxoun-mesa-paidia.w_lΈρχονται νέες ρυθμίσεις μήπως και τεθεί ο αντικαπνιστικός νόμος σε ισχύ. Επιβάλλονται πρόστιμα 1.500 ευρώ σε όποιον καπνίζει μέσα σε όχημα που βρίσκονται παιδιά κάτω των 12 ετών.

Η ρύθμιση δεν εξαιρεί οχήματα στα οποία ο καπνιστής δεν είναι ο οδηγός.

Μάλιστα το πρόστιμο διπλασιάζεται στα 3.000 ευρώ, εάν αυτός που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. Επιπλέον, στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

Επίσης, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση του ατμίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου σε άλλους δημόσιους χώρους, ενώ με πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις θα  βρεθούν αντιμέτωποι οι δημόσιοι υπάλληλοι που καπνίζουν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας τίθενται σε ισχύ νέες ρυθμίσεις για τη χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα , σε μια προσπάθεια να τεθεί ο αντικαπνιστικό νόμος σε ισχύ.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν θα διενεργούνται τακτικές, αλλά και έκτακτες αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης με τις νέες διατάξει, ενώ όργανα ελέγχου θα συντάσσουν μηνιαίες εκθέσεις με αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων και τη διαπίστωση των παραβάσεων, ώστε να ελέγχονται τυχόν επαναλαμβανόμενες παραβάσεις χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος και να προβαίνει η υπηρεσία σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Οι έκτακτοι έλεγχοι θα διενεργούνται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας του ελεγχόμενου χώρου, δίνοντας προτεραιότητα σε χώρους στους οποίους έχουν ήδη διαπιστωθεί παραβάσεις.

Σε περίπτωση καταγγελίας κινητοποιείται η διαδικασία εκτάκτου ελέγχου.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. pol

  ο αντικαπνιστικός νόμος, είναι για τα μάτια του κόσμου και για να βρίσκετε στα χαρτιά.
  http://www.iefimerida.gr/news/269593/o-adonis-postarei-fotografia-toy-polaki-na-kapnizei-mesa-sto-yp-ygeias-eikona

  Ένας νόμος που δεν εφαρμόστηκε ουσιαστικά ποτέ.
  αλλά και κανένας Νόμος δεν εφαρμόζετε ποτέ ,αλλά και αν”εφαρμόζετε” ερμηνευτείτε όπως του γουστάρει του κάθε ενός ανεπάγγελτου κηφήνα που τους εκλέγει ο Ελληνικός Λαός.
  οι γνωστοί σε όλους μας Λαόζωντες. .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.