Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Τέσσερα σημαντικά έργα για την Αιτωλοακαρνανία χρηματοδοτούνται από τον “Φιλόδημο”

Τέσσερα  σημαντικά έργα για την Αιτωλοακαρνανία χρηματοδοτούνται από τον “Φιλόδημο”

Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»  ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 99 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας και κτιριακών υποδομών. Tέσσερα αφορούν την Αιτωλοακαρνανίας.

“Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών”, αναφέρει το Υπουργείο ενώ όπως έχει επισημάνει ο κ. Χαρίτσης, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η μεγάλη ανταπόκριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδεικνύει την μεγάλη ανάγκη για τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στις προσκλήσεις του «ΦιλόΔημου» και το αποτέλεσμα ξεπερνά και τις πιο υπεραισιόδοξες προσδοκίες“, αναφέρει το Υπουργείο.

Για τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας η χρηματοδότηση αφορά:

-Δήμος Ξηρομέρου: 1.209.677, 42 ευρώ για κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από πηγές Λάμπρα μέχρι αντλιοστάσιο Δ.Κ. Αστακού στο πλαίσιο της πρόσκλησης για βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης.

-ΔΕΥΑ Ναυπακτίας: 1.203.387 για αντικατάσταση Δικτύου Υδρευσης Περιοχή Παλαιοπαναγιας Ναυπάκτου επίσης στο πλαίσιο της πρόσκλησης για βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης.

-ΔΕΥΑ Ναυπακτίας: 1.700.000 για αποπεράτωση αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Αντιρρίου στα πλαίσια της πρόσκλησης για βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων.

-Δήμος Αγρινίου: 868.000 για αγροτική αδοποιία εκτός οικισμών Αμπελίων, Ποταμούλας, Αγίου Βλασίου της Δ.Ε. Παρακαμπυλίων στο πλαίσιο της πρόσκλησης για βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.