Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Τέσσερα τα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή του Αγρινίου

«Συναγερμός» σήμανε και στην περιοχή του Αγρινίου λόγω της αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διήμερο. Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες, τέσσερις συνολικά είναι οι επιβεβαιωμένοι νέοι ασθενείς .

Πρόκειται καταρχάς για τους δύο άνδρες που εισήχθησαν στο νοσοκομείο Αγρινίου που λειτουργεί πλέον και ως “νοσοκομείο αναφοράς” για τον κορονοϊό.

Ένας με ήπια συμπτώματα εργαζόμενος στον ευρύτερο υγειονομικό τομέα και ένας με βαριά συμπτώματα που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Παρουσίαζε δύσποια, πυρετό και η ακτινογραφία του ήταν ανησυχητική.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκαν δυο ακόμη κρούσματα . Πρόκειται για ασυμπτωματικούς ασθενείς που αναρρώνουν κατοίκον ενώ ο ένας συνδέεται με τον άνδρα που παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Θυμίζουμε πως  σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 460 νέα κρούσματα τουκορονοϊού στη χώρα. Δύο κατανεμήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία όπως άλλωστε και χθες.

Μαγιορκίνης: Τέλος Οκτωβρίου μεγαλύτερη αύξηση στα κρούσματα

Σημειωτέον πως απαισιόδοξη ήταν η πρόβλεψη του Γκίκα Μαγιορκίνη για τον αριθμό των κρουσμάτων στα τέλη Οκτωβρίου. Όπως δήλωσε ο καθηγητής, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας την Παρασκευή, «προς το τέλος Οκτωβρίου αναμένουμε τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων λόγω του καιρού».

Υποστήριξε ωστόσο πως υπάρχει δυναμική της πανδημίας δυσανάλογη στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, καθώς εκεί καταγράφονται πλέον τα μισά από τα συνολικά κρούσματα. Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στην υπέρ μετάδοση κυρίως από ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού και εξήγησε ότι αυτή η πορεία μπορεί να αλλάξει μόνο αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να χρησιμοποιούμε τη μάσκα διατηρώντας παράλληλα τις αποστάσεις.

Η εκτίμηση του είναι -όπως είπε -ότι ο κορονοϊός από την εμφάνισή του στη χώρα μας έχει μολύνει πάνω από 100.000 ανθρώπους. «Mπορεί να είναι και 150.000» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η συλλογική ανοσία στη χώρα μας είναι εξαιρετικά χαμηλή, όταν θα επιθυμούσαμε να έχει ανοσία στον ιό πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Ανέφερε πάντως ότι οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού κυμαίνονται από 50% έως και 80%. Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε ορισμένες δομές στη χώρα μας το 100% των κρουσμάτων αφορούσε ασυμπτωματικούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.