Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Τέσσερις φορείς καλούν στην κινητοποίηση στη ΔΟΥ Αγρινίου-Προηγήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο

Τέσσερις φορείς καλούν στην κινητοποίηση στη ΔΟΥ Αγρινίου-Προηγήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο

ΔΟΥ-ΑΓΡΙΝΙΟΥΣύσκεψη  πραγματοποιήθηκε, την περασμένη  Δευτέρα 12 Φλεβάρη , στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου,  με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Ε.ΚΑ.  και τη συμμετοχή εκπροσώπων  της Ομοσπονδίας των Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοκαρνανίανίας  και του Εμπορικού Συλλόγου  Αγρινίου  .
Θέμα της σύσκεψης «ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί  και κατασχέσεις  σπιτιών  και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών» και στα πλαίσια της  αποφασίστηκε να συζητηθεί στα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων η πρόταση  για από κοινού  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την προσεχή Τετάρτη 21 Φλεβάρη και ώρα 11:00 π.μ. στη Δ.Ο.Υ Αγρινίου.Μετά από συζήτηση στα διοικητικά συμβούλια η πρόταση έγινε αποδεκτή .   «Οργανώνουμε τον αγώνα μας   ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών  και  καταθέσεων  λαϊκών νοικοκυριών.   Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη .
Καλούμε  και τους άλλους φορείς να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση.Για την επιτυχία της συγκέντρωσης αποφασίστηκε σειρά  πρωτοβουλιών και καλούμε τους εργαζόμενους  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , τους άνεργους, τους συνταξιούχους , τους μικροεπαγγελματίες- εμπόρους , τη μικρομεσαία αγροτιά να δώσουν μαζικό μαχητικό «παρών»  στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας», αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου .

Η ανακοίνωση –κάλεσμα  των Φορέων 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  –  ΚΑΛΕΣΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Ο.Υ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει. Ο αγρότης που με την αντιαγροτική πολιτική  όλων των κυβερνήσεων ξεκληρίζεται .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σφίγγει την θηλιά του χρέους στον λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια, συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.

Μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορεία ξεπέρασαν τα 105 δις ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινάν από τα 500 ευρώ οφειλής.

Όσες κορόνες και να βγάζουν κυβερνητικά στελέχη, ότι ο λαός δεν κινδυνεύει και στόχος τους είναι οι μεγαλοοφειλέτες, είναι κούφια λόγια. Οι μεγαλοοφειλέτες που επικαλούνται, είναι οι «υγιείς» επιχειρηματίες που στηρίζουν την «δίκαιη» ανάπτυξη, είναι αυτοί που κάθε φορά τους χαρίζουν δάνεια και χρέη με προκλητικές πολιτικές παρεμβάσεις. Όλα αυτά τα μέτρα επιβεβαιώνουν ότι και στην ανάπτυξη ο λαός θα συνεχίσει να βιώνει την φτώχεια, την ανασφάλεια και θα αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα εκμεταλλεύονται όλα τα προνόμια που τους δίνει το κράτος με ζεστό χρήμα και φορολογική ασυλία.

Μόνη απάντηση και στην ανάπτυξή τους είναι ο οργανωμένος αγώνας, η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής, για συλλογικές συμβάσεις, για προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Καλούμε τους  εργαζόμενους  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , τους άνεργους , τους συνταξιούχους , τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες- εμπόρους , τους μικροαγρότες να δώσουν δυναμικό αγωνιστικό  μαχητικό «παρών» στη συγκέντρωση στις 21 Φλεβάρη στις 11:00 π.μ. στη Δ.Ο.Υ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ . Να συντονίσουμε τον αγώνα μας , να γίνουμε το στήριγμα όλων όσων κινδυνεύουν να χάσουν το βιός τους.

Έχουμε τη δύναμη , μπορούμε να περάσουμε στην αντεπίθεση . 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
 • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
 • Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
 • Καμιά κατάσχεση  επαγγελματικής στέγης των μικροεπαγγελματοβιοτεχνών- εμπόρων .
 • Καμιά κατάσχεση στο βιος της μικρομεσαίας αγροτιάς.
 • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
 • Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
 • Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
 • Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Φλεβάρης 2018

ΤΑ Δ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Λαυρέντης

  Και στις εκλογές ξέρετε εσείς έτσι; Δεν ψηφίζουμε Μητσοτάκη αλλά μόνο όποιον μας σκίσει τα μνημόνια! Για γέλια και για κλάματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.