Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Πετυχήμενο το 4ο Φεστιβάλ Kitesurf στο Διόνι Κατοχής

Πετυχήμενο το 4ο Φεστιβάλ Kitesurf στο Διόνι Κατοχής

Στο Διόνι της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, σε μία παραλία με ιδιαίτερη τοπογραφία και μοναδική ομορφιά, διεξήχθη και φέτος το τέταρτο φεστιβάλ αετοσανίδας (Kitesurf).

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσημα εγγεγραμμένοι 38 αθλητές.

Συνολικά στο Φεστιβάλ ήρθαν αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος όπως από Αθήνα, Λευκάδα, Ναύπακτο, Πάτρα, Ναύπλιο, Λάρισα, Καλαμάτα αλλά και από εξωτερικό όπως Γερμανία, Ρουμανία και Ιταλία

Τις ημέρες του Φεστιβάλ ήταν στην περιοχή για προπόνηση αθλητές από Ισπανία και Βέλγιο όπως ο πασίγνωστος Jerome Cloemtens και David Tonijuan

Νικητές του αγώνα raceRace ήταν πρώτος ο Τσάβαλος Γιώργος, δεύτεροςMaxReinhart και τρίτος ο Στέλιος Κοντός. Στιςγυναίκες πρώτη βγήκε η Ανθία Χρόνη, δεύτερη η PaulineSchkili και τρίτη η Νέλλυ Βεργοπούλου.

Στο Φεστιβάλ έγιναν παράλληλες δραστηριότητες όπως διαγωνισμός Survivor παιδιών και χρήση Καγιακ Κανό SUP.

Η ομάδα το WestCoastKitesurf θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τους μεγάλους μας χορηγούς από τον χώρο του Kitesurfτους WindCircus, Surfmarket.gr, SaltyBandits και ExtremeSPoτ αλλά και MON AMI, DKdental DIAMANTOPOULOS,STIHL Οινιαδών, VodafoneΚατοχής, DATAHOST,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΣΙΡΚΑΣ,VODAFONE ΚΑΤΟΧΗΣ,RBPD, TOPOLINO, και Μαγικός Παραμυθένιος Κόσμος Νεκταρία Καντζούρου.

“Το 4ο Φεστιβάλ Kitesurfήταν φεστιβάλ συμμετοχής και στήριξης από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και μεγάλους χορηγούς από Αθήνα , έτσι έγινε εφικτό το να γίνει αυτή η διοργάνωση χωρίς την συμμετοχή κρατικών φορέων κάτι που μας συγκινεί ιδιαίτερα γνωρίζοντας την δύσκολη συγκυρία την εποχή της κρίσης για τους επιχειρηματίες που στήριξαν για τέταρτη χρονιά αυτό τον θεσμό”, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οι χορηγοί που στήριξαν τον θεσμό ήταν WeRideLocal, MaritsisRepairShop,SurvivorBar, Café Adonis, Φαρμακείο Καλόκληρος, Φαρμακείο Κιτσάκης,ΜάτσιγκαςΚαβα,Ταβέρνα Μπαλκόνι Σταμνάς,ArisHairStudio, Αποστολόπουλος Γεωργικά Φάρμακα, Μαυράκης Ηλίας Φυτώρια, UrbanLeaf, GormeCoffee, SiamosΟπτικά, PassarCafé, Πέρασμα Café, MelydronCafé, Κτηνιατρείο Μιχαλόπουλος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου Κλινική Ρεφλεξιολογίας και Κινεζικής Ιατρικήςκαι τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου.

“Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον νέο Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύροπου ήρθε στο Φεστιβάλ και ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει τόσο για την βελτίωση των υποδομών της περιοχής όσο και την ανάπτυξη αυτού του νέου Ολυμπιακού πια αθλήματος. Να ευχαριστήσουμε και το κανάλι Αχελώος για το έμπρακτο ενδιαφέρον όσο αφορά την προβολή του Φεστιβάλ”, αναφέρει ο Έφορος Kitesurf του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, Χρήστος Διαμαντόπουλος.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η περιοχή, προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος που είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα τουριστικά πακέτα παγκοσμίως.

Το Διόνι της Κατοχής έχει μπει ήδη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη αποτέλεσμα της δράσης της τοπικής ομάδας του Kitesurf.

Παρόλο που η περιοχή βρίσκεται ορθώς υπό προστασία συνθηκών Ραμσάρ και Νατούρα θα πρέπει να τονίσουμε ότι το άθλημα σε καμία περίπτωση δεν απειλεί την βιοποικιλότητα (πανίδα και χλωρίδα) της περιοχής μιας και η κυρίαρχη σεζόν διεξαγωγής του είναι εποχή που αποδημητικά πουλιά λείπουν και δεν υπάρχει επώαση.

“Ας ελπίσουμε ότι οι κρατικοί φορείς οι οποίοι δεν διακρίνονται για τα αντανακλαστικά τους να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν στην βελτίωση των υποδομών με σκοπό την ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη”,σημειώνει η ανακοίνωση.

Την διοργάνωση υποστήριξε επικοινωνιακά το agrinionews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.