Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Θ. Μωραΐτης: «Κ. Καραμανλή, το έργο του άξονα Άκτιο-Αμβρακία δε φέρει την υπογραφή σας»

Θ. Μωραΐτης: «Κ. Καραμανλή, το έργο του άξονα Άκτιο-Αμβρακία δε φέρει την υπογραφή σας»

Θ. Μωραΐτης: «Κ. Καραμανλή, το έργο του άξονα Άκτιο-Αμβρακία δε φέρει την υπογραφή σας. Ακυρώσατε τη διαγωνιστική διαδικασία και υποχρεωθήκατε από το ΣτΕ να πάρετε πίσω την παράνομη απόφασή σας. Προσγειωθήκατε στη χώρα το 2019. Η Σύμβαση που φέρνετε είναι του 2018, της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου για τη Σύμβαση ολοκλήρωσης της Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής του Άκτιου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου, έκανε λόγο για «τις εσκεμμένες κυβερνητικές καθυστερήσεις και υπονομεύσεις, με αποτέλεσμα το έργο να προχωρά στο παρά πέντε».

«Το έργο αυτό δε φέρει την υπογραφή σας», υποστήριξε, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υποδομών, κ. Καραμανλή. «Είναι ένα έργο του οποίου τη διαγωνιστική διαδικασία παραλάβατε έτοιμη από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το οποίο υπονομεύσατε με κάθε τρόπο».

Μάλιστα, υπενθύμισε στον κ. Καραμανλή ότι «ήταν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που σαλαμοποίησε το έργο με Υπουργό τον κ. Σουφλιά, ο οποίος προετοίμασε ένα διαγωνισμό χωρίς τις αναγκαίες μελέτες».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «αυτός είναι και ο λόγος που η Σύμβαση αυτή κατατέθηκε χωρίς κανένα ιστορικό στη Βουλή», ενώ έψεξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι «κι εδώ εξαπατά». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης, «προφανώς ο κ. Καραμανλής προσγειώθηκε στη χώρα το 2019, αφού μας λέει ότι δεν παρέλαβε τίποτα και τα έκανε όλα από την αρχή.».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία που βρήκε από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κι έβαλε το έργο σε μια πρωτοφανή περιπέτεια», ενώ «υποχρεώθηκε τελικά να πάρει πίσω την παράνομη ακύρωσή του, μετά την απόφαση του ΣτΕ».

Όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης, απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή, « [η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας] ακύρωσε την παράνομη ακύρωση του έργου». Συνέχισε, λέγοντας ότι «αντιλαμβάνεται την αγωνία της κυβέρνησης να παρουσιάσει ένα έργο, αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι φέρνει μια Σύμβαση του 2018, της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πηγαίνοντας πίσω στο 2018 και διακινδυνεύοντας τις ημερομηνίες παράδοσης του έργου», αφού «την έβαλε σε περιπέτειες κι αφού την υπονόμευσε με κάθε τρόπο».

Κλείνοντας την εισήγησή του, είπε πως «το έργο είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας» και «πρέπει να υλοποιηθεί απαρέγκλιτα μέσα στα στενά χρονικά όρια», προκειμένου «να μην απαιτηθούν ούτε πρόσθετοι εθνικοί πόροι ούτε επιστροφές κονδυλίων στην ΕΕ, αν μέχρι το 2025 δεν έχουμε οριστικά ολοκληρώσει ως χώρα το σύνολό του».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΝΑΤΑΝ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΗ
  ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΘΑΛΑΣΣ
  ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ Ο ΣΠΡΙΝΤΖΗΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΕΚΑΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
  ΤΙ ΝΑΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ . ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ 30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΒΟΝΙΤΣΑ
  ΘΑΝΟ ΜΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΣΕΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝ . Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
  ΑΛΛΟΣ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ. ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑΝΟ .ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΔΕΙΞΕ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΚΙΑΞΟΥΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΑΟΦΑΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΙΣΩ.
  ΘΑΝΟ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
  ΑΣΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΟΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ. ΕΣΕΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣΑ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ……………..

 2. Δημήτρης κοντονικας

  Ας είναι καλά ο εμφιετζογλου που του κατέβασε τα κατωφορια και θα γίνει το έργο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.