Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Θ. Παπαθανάσης:”Πράξη ευθύνης ο αντιγριπικός εμβολιασμός”

Θ. Παπαθανάσης:”Πράξη ευθύνης ο αντιγριπικός εμβολιασμός”

«Το Φαρμακείο Κόμβος υγείας και ενημέρωσης στη νέα εποχή» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών κατά την παρουσία του στην εκπομπή της ΕΡΤ “Μαζί το Σαββατοκύριακο” με το Γιάννη Σκάλκο και την Ευρυδίκη Χάντζιου.

Ο κ. Παπαθανάσης, τ. δήμαρχος Ναυπάκτου, αναφέρθηκε στο θέμα του αντιγριπικού εμβολιασμού ως πράξη ευθύνης και βέβαια προστασίας όχι μόνο των ιδίων αλλά κυρίως έναντι των παιδιών μας και του κοινωνικού συνόλου. “Ειναι κρίμα να χάνονται ζωές ενώ θα μπορούσαν να σωθούν με μια απλή κίνηση που είναι ο εμβολιασμός που πραγματοποιείται δωρεάν από τον φαρμακοποιό”.

Αναφέρθηκε επίσης στο τεράστιο ζήτημα της συμμόρφωσης των ασθενών στη θεραπεία λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο κεντρικό κράτος : «Αξιοποιείστε το φαρμακείο ως πυλώνα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στην Πρόληψη και στην Ενημέρωση και θα επιτευχθεί τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων στο εθνικό σύστημα υγείας.

Μόνο το 2016 στην Ευρώπη από κακή συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία, κακή χρήση των φαρμάκων ή λάθος δόση χάθηκαν 195000 ζωές και το κόστος για τα συστήματά υγείας έφτασε τα 195 δις ευρώ ή 9,6% των συνολικών δαπανών υγείας. Ο Φαρμακοποιός με την επιστημονική του υπόσταση και τον κοινωνικό του ρόλο μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της Υγείας προς όφελος των πολιτών»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.