Τετάρτη, Ιανουάριος 16, 2019

Θ. Παπαθανάσης: «Τιμωρία στους φαρμακοποιούς που δίνουν το φάρμακο που θέλει ο ασθενής» (video)

aftias-papathanasis

«Παγκόσμια πρωτοτυπία… Τιμωρείται ο φαρμακοποιός αν δώσει το φάρμακο που θέλει ο ασθενής», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τέως Δήμαρχος Ναυπάκτου, Θανάσης Παπαθανάσης, με αφορμή την επιβάρυνση που θα υποστούν οι φαρμακοποιοί σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να δώσουν στον ασθενή το φάρμακο που εκείνος επιθυμεί. Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε νύχτα, όπως προκύπτουν όλα με αυτή την κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε αν είναι δική της πολιτική ή αν συνεχίζει να είναι η προσκυνημένη κυβέρνηση των εντολοδόχων.
Έρχεται χθες ο κ. Ξανθός και μας λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και να δίνουμε το φάρμακο που θέλει ο ασθενής και για το οποίο υπογράφει δύο φορές με το νόμο Βορίδη, αλλά ένα φθηνότερο. Διαφορετικά αν το θέλει μέχρι τέλους, τιμωρείται ο φαρμακοποιός.
Παγκόσμια πρωτοτυπία… Τιμωρείται ο φαρμακοποιός αν δώσει το φάρμακο που θέλει ο ασθενής. Ακόμα και αν θέλει να καλύψει τη διαφορά, τιμωρείται ο φαρμακοποιός με 0,8% επί της τιμής του φαρμάκου.
600 εκατομμύρια τζίρος είναι περίπου τα φάρμακα τα οποία δεν είναι γενόσημα και δίνονται σήμερα στον Έλληνα ασφαλισμένο. Από αυτά βάζουν ποινή πέντε εκατομμύρια στον φαρμακοποιό, προκειμένου να ενισχυθεί το γενόσημο.
Τι θα λέμε εμείς στον ασθενή; Μην πάρεις το φάρμακο που έπαιρνες για να πάρεις το γενόσημο»;

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα της εκπομπής:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.