Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

«Θα αποδοθούν ευθύνες» λέει το Υπουργείο για το περιστατικό μπούλινγκ σε σχολείο του Αγρινίου (βίντεο)

«Θα αποδοθούν ευθύνες» λέει το Υπουργείο για το περιστατικό μπούλινγκ σε σχολείο του Αγρινίου (βίντεο)

Πανελλήνιες διαστάσεις έχει λάβει το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού σε Γυμνάσιο του Αγρινίου που αποκαλύφθηκε λόγω των μηνύσεων σε βάρος επτά μαθητών και της Διεύθυνσης του σχολείου από τη μητέρα του μαθητή που φέρεται ως θύμα. Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του Mega μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου μαθητή, Παντελής Βαμβακάς, αλλά και o Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσής.

H  διάσταση που λαμβάνει αποτελεί αναμενόμενη εξέλιξη καθώς αναδεικνύει μια σοβαρή κοινωνική παθογένεια για την εξάλειψη της οποίας απαιτείται πολύπλευρη δράση.

Εν προκειμένω  το μπούλινγκ συνοδεύτηκε από διαδικτυακό εκφοβισμό καθώς το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στο Ιnstagram και στο Tik Tok.

Το agrinionews.gr ήταν ένα εκ των δυο τοπικών μέσων που αποκάλυψε  την υπόθεση λαμβάνοντας τη σχετική καταγγελία και το βίντεο προ ημερών

Στην τηλεποτική εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και πάλι»  μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου μαθητή, Παντελής Βαμβακάς, αλλά και o Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσής.

«Το ζήτημα δεν είναι πρωτίστως νομικό. Έχει κοινωνικές διαστάσεις, που η μητέρα του μαθητή πήρε την πρωτοβουλία να αναδείξει. Το περισταστικο έγινε στις 11 Νοεμβρίου στο σχόλασμα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, παρουσία πολλών άλλων μαθήματών. Η λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία ήταν συνεχόμενη και συνεχής και εξακολουθεί να γίνεται ακόμα και σήμερα. Υπάρχουν αναρτήσεις στο Tik Tok περιστατικών. Την επόμενη μέρα η μητέρα πήγε και κατέθεσε το περιστατικο. Από τις 11 έως και την προηγούμενη Παρασκευή, από το σχολείο δεν έγινε καμία ενέργεια ούτε από τους καθηγητές και το παιδί λείπει από το σχολείο 15 μέρες», δήλωσε ο Παντελής Βαμβακάς, δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου μαθητή, στο MEGA.

«Η μήνυση έχει γίνει εις βάρος των παιδιών αλλά και του σχολείου. Ακόμα γίνονται αυτά τα πράγματα. Το παιδί είναι σε μία κακή κατάσταση, φοβάται να πάει στο σχολείο, δέχεται επιθετικά μηνύματα από τους συμμαθητές του», πρόσθεσε.

«Σε αυτή την ιστορία δεν θα υπάρξουν νικητές και νικημένοι. Είναι σοβαρό ζήτημα και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, όμως έχει μεταλλαχθεί το φαινόμενο στα social media πλέον. Τα σχολεία δεν έχουν τους θεσμούς να διαχειριστούν. Θα αναζητηθούν ευθύνες», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου μαθητή, Παντελής Βαμβακάς.

«Η ευθύνη του σχολείου»

«Δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση για το συμβάν, σήμερα το μαθαίνουμε. Θα ερευνήσω το περιστατικό διεξοδικά και θα αποδοθούν ευθύνες. Έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα τώρα τελευταία, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Τίποτα να μην μένει κρυφό. Είναι υπευθυνότητα και αρμοδιότητα του σχολείου να διαχειριστεί το πρόβλημα», δήλωσε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσής.

«Έχουμε δημιουργήσει έναν φορέα, που θα διαπερνά από το επίπεδο σχολικών μονάδων έως και το εκπαιδευτικό προσωπικό και προγράμματα επιμόρφωσης και πλατφόρμα καταγραφής περιστατικών. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία παιδαγωγική κουλτούρα στα σχολεία και μηδενική ανοχή», ανέφερε ο κ. Κοπτσής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.